Sevdah u Beču

Piše: Redakcija

Prva sezona Bečkog Sevdaha „Wiener Sevdah“ će okončati 22.marta kada nastupa Vanja Muhović zajedno sa njegovim internacionalnim bendom.

Bečkoj publici će se predstaviti mladi sazlija i fantastični vokalista Vanja Muhović zajedno sa skupinom internacionalnih instrumentalista u predivnom ambijentu vječnice Bečkog okruga Landstrasse. Koncert će početi u 19 sati na adresi Karl Borromäus Platz 3, 1030 Wien.

Futurebag je u novembru prošle godine uspješno započeo ciklus Sevdah koncerata u glavnom gradu Austrije organizirajući uspješno koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića. U januaru je usljedio spektakularni koncert Amire Medunjanin.

Kao i uvjek u organizaciji humanitarnih manifestacija UG Futurebag, tako će i ovaj put sav ostvaren doprinos od koncerta biti korišten za nabavku ergonomskih školskih torbi i pribora za socijalno ugroženu djecu u Bosni i Hercegovini. Na ovaj način udruženje je od 2011. godine do sada podjelilo ukupno 7.000 školskih paketa širom zemlje.

Wiener Sevdah se nastavlja u novembru sa nastupom Divanhane a detalje oko tog koncerta će se uskoro moći naći na web stranici projekta www.wiener-sevdah.at –

 

Pročitajte još