Aida Đapo: Slatko iščekivanje

Piše: Redakcija

“Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo vratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom i zemlja obnavlja proljećem” – napisao je davno naš Nobelovac Ivo Andrić i u ovu rečenicu sažeo svu ljepotu života i ponovnog rađanja kakvo nam nosi proljeće.

Propupa u proljeće i behar i žena, a muškarci konačno počnu primjećivati ono što je žena cijelu zimu snivala… i eto ti ljubavi (nasuprot mržnje) i eto svjetla (nasuprot magle i tame) i eto pravde – jer najljepše što život daje ipak se ne kupuje novcem, ne može se ukrasti i dati na raspolaganje samo povlaštenim.

Aida je i ovog proljeća procvjetala. Nostalgičnu ljepotu, koja obeshrabruje svaku zavist, primijetila je dizajnerica svjetskog glasa. Ipak, o tome ćete čitati neki drugi put. Poslovna etika nalaže tako.

aida djapo proljece5

S obzirom na to da je tema Vaše posljednjeg editorijala proljeće, otkrijte nam kako ovo godišnje doba djeluje na Vas?

– Volim sva godišnja doba, jer svako ima svoju posebnu čar. No, proljeće je, zasigurno, najljepši period u godini, upravo zbog pozitivne energije koja se stvara svuda čini nas kreativnim i raspoloženim. Dobra volja i mnoštvo ideja, koje se s lakoćom mogu provesti u djelo, odraz su proljetne euforije koju svakako treba iskoristiti. Pastelne boje i cvjetni printovi odražavaju prirodu. Pregledala sam svoj modeling portfolio i shvatila da kroz sve godine rada, nisam imala niti jednu proljetnu fotografiju pod krošnjom probeharale trešnje. Stoga, odlučila sam da napravim proljetne fotografije u saradnji s talentiranom BH fotografkinjom Munom Nazak.

Vi ste, vjerovatno, najzaposlenija pin-up djevojka u BiH. Koliko Vam Vaš status dozvoljava da birate poslove koje ćete obavljati?

– Iskreno, u BiH nisam mnogo angažirana, više radim za inozemstvo. U posljednje vrijeme sam kod nas snimila novogodišnju reklamu za “Bhtelecom” i glumila u spotu za pjesmu “Ters Bosanka” benda Emir & Frozen Camels.

Nedavno ste na Facebooku otkrili da ste dobili veoma zanimljivu poslovnu ponudu. Razumijemo da još ne možete otkrivati o kome se radi, ali šta će biti Vaš posao? Kako je ta osoba za Vas saznala, kako su Vas kontaktirali?

– Zapanjena sam! Prosto nisam mogla vjerovati da me kontaktirala jedna od najdražih dizajnerica Evrope. Ne smijem još mnogo otkrivati, ali ću spomenuti da je sarađivala sa Viviene Westwood, te da njene kreacije nose Katy Perry, Lana Del Ray i Charlotte Roche. Poslala mi je kratki upit na Facebook, pitala jesam li sam zainteresirana da budem model njene nadolazeće jesen/zima 2014 kolekcije. Naravno da sam odgovorila sa DA! Tražila je moj skype, mail i broj telefona. Iznenadila me profesionalnost i vrlo precizni i kratki odgovori. Tajnu koju čuvam za sebe, otkrit ću tek kada budu gotove kataloške fotografije. Strpljenje se uvijek isplati, a iznenađenje bude slađe.

Kompletan tekst možete pročitati u printanom izdanju magazina AZRA (br. 890)

Pročitajte još