Vogue na udaru javnosti zbog neobične frizure Kendall Jenner

Piše: Redakcija

Modni magazin “Vogue” naišao je ovih dana na kritiku javnosti zbog frizura manekenki koje su one nosile na jednom setu. Naime, “Vogue” je nedavno objavio fotografije svojih modela, a tema su bile frizure 60-ih i 70-ih. Pažnju su privukle dvije manekenke, Kendall Jenner i Imaan Hammam. Kendall je pozirala sa afro frizurom i pjegicama, dok je Imaan koja ima prirodno kovrdžavu kosu, na setu imala ravnu frizuru. Magazin se našao na udaru kritike koja smatra da su za ovaj set trebali pronaći model koji prirodno ima kovrdžavu kosu, umjesto toga što su modelu bijele puti, kakav je Jenner, dodavali osobine crnkinje. 

View this post on Instagram

🌙 @voguemagazine by @mikaeljansson @tonnegood

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

“Zašto ste iskoristili bjelkinju za ovu temu pored toliko prelijepih crnkinja koje imaju prirodnu afro frizuru?” “Sada kada se crnkinjama divimo zbog jedinstvene kose, bjelkinje naravno pokušavaju da prekopiraju sve”, “Urednici mogu da radie šta hoće, ali zašto jednostavno niste dopustili Imaan da nosi svoje prirodne kovrdže, a Kendall svoju prirodno ravnu kosu? Čemu zamjena?”- neki su od komentara koji su se našli ispod fotografija koje je objavio poznati magazin.

Iako su brojni pratioci magazina “Vogue” oštro reagovali na izbor modela i njihovih frizura, bilo je i onih koji su pohvalili ideju slavnog magazina. 

Pročitajte još