Devin Lima: Izgubio bitku s teškom bolešću

Piše: Redakcija

Nakon godinu dana borbe s rakom preminuo je i muzičar Devin Lima. Bitku s ovom teškom bolešću izgubio je u srijedu ujutro, a imao je tek 41 godinu, prenosi Us Weekly. Prošlo je nešto više od godinu kako se saznalo da je muzičaru Limi dijagnosticiran rak nadbubrežne žlijezde. Nakon što mu je odstranjen tumor veličine lopte i bubreg kojeg je zahvatio rak, uslijedile su kemoterapije.

Njegov kolega iz benda LFO, Brad Fischetti, često je spominjao da se Devin bori poput lava i da ne poznaje nikoga snažnijeg, ne samo fizički nego i umno i duševno. Lima je od početka liječenja izdražao godinu i mjesec dana a onda je na žalost svih izgubio bitku.

Bend LFO postali su poznati zbog svog ljetnog hita „Summer Girls“ iz 1999. Lima nije jedini član ove krupe koji je izgubio život. Prije osam godina preminuo je i glavni pjevač Rich Cronin, koji se borio s leukemijom. Imao je samo 36 godina u trenutku smrti. Nakon toga bend je na neko vrijeme prestao biti aktivan, ali kao duo na scenu su se vratili Fischetti i Lima.

https://www.instagram.com/p/Bqdf5_mBUje/

https://www.instagram.com/p/BqddYH1j-Ac/

Pročitajte još