Bivši broj 1 oštro kritikovao tenisere: Đoković, Federer i Nadal su dosadni

Piše: Redakcija

Nekadašnji prvi reket svijeta Yevgeny Kafelnikov koji trenutno obavlja funkciju drugog čovjeka ruskog teniskog saveza, kritikovao je igru najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, istakavši kako je tenis koji danas igraju najbolji teniserij svijeta, jako dosadan i nije atraktivan kao prije.

Kafelnikov je izjavio kako više ne uživa gledajući igru trojice najboljih tenisera današnjice, dodavši kako ga mečevi Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i posebno Rogera Federera uspavljuju.

-Nadal je veoma dosadan, Đoković je za mene takođe dosadan, a Federer je najdosadniji- rekao je nakada najbolji svjetski teniser.

On je imao mnogo toga za reći na temu tenisa koji se danas igra, naglasivši kako mladi teniseri više gledaju šta rade vodeći teniseri sa svetske ATP liste, i tako pokušavaju da kopiraju njihov stil igre, koji uglavnom ne odgovara njihovim fizičkim predispozicijama.

-Moderan tenis je dosadan, a Federer najdosadniji. On je kao švicarska banka, sa tim njegovim rutinskim pokretima rukama. Oko njega nema “vrućih priča”, ništa interesantno se ne događa. On je pravi Švicarac i sve je uvijek dobijao “na tacni”- izjavio je bivši ruski teniser, koji je tokom veoma uspješne karijere osvojio 26 ATP titula, uključujući i dva Grand slama, Roland Garros 1996. i Australian Open 1999. godine.

Pročitajte još