Najbogatiji muzičar: Ed Sheeran zarađuje više od milion eura dnevno

Piše: Redakcija

Britanska muzička zvijezda Ed Sheeran može se pohvaliti najuspješnijom sezonom u dosadašnjoj karijeri. Mladi muzičar će sigurno po mnogo čemu pamtiti godinu koja je na izmaku, a prema informacijama koje je objavi magazin “Pollstar”, Sheeranova turneja “Divide” donijela mu je veliku slavu i još veće bogatstvo.

Magazin koji se bavi analizom, i koncertnim aktivnostima vezanim za svjetska muzička imena, saopštio je kako je Sheeran tokom turneje “Divide” održao 94 nastupa u 53 grada, a da je ukupno prodato 4,8 miliona ulaznica. Isti magazin navodi da je Sheeran zaradio 378 miliona eura, što je u prosjeku nešto više od jednog miliona dolara dnevno.

Brojni analitičari koji prate rad najvećih muzičkih imena u svijetu, tvrde kako je Sheeran postigao veliki uspjeh, a nevjerovatnom zaradom postao je najplaćeniji muzičar na planeti u posljednjih trideset godina.

Iza sebe, na listi najplaćenijih muzičara nalaze se Taylor Swift koja je tokom turneje “Reputation” ostvarila prihode u visini od 345 miliona dolara, dok su na trećoj poziciji našli Jay-Z i Beyonce koji su tokom turneje “On the Run II” zaradili 254 miliona dolara.

Pročitajte još