Podignuta optužnica protiv Tonyja Cetinskog zbog saobraćajke sa smrtnim ishodom

Piše: Redakcija

Sud u Hrvatskoj podigao je optužicu protiv pjevača pjevača Tonyja Cetinskog zbog saobraćajne nesreće u kojoj je 2017. godine u Rovinju stradao pješak. Cetinski se tereti da je zbog prebrze vožnje izazvao udes u kome je smrtno stradao Ibrahim Kevljanin. Sudsko vijeće naglasilo je da je Cetinski vozio prebrzo, te da nije obratio pažnju na pješaka koji je ležao na cesti i kojeg je pritom pregazio.

Prema pisanju hrvatske štampe, vještačenje je trajalo jako dugo, posebno zbog činjenice jer se nije znalo je li Kevljanin stradao dok je hodao, sjedio ili ležao na cesti. Još uvijek nije poznato da li je nastradali bio u alkoholisanom stanju, o čemu je prethodnih mjeseci govorio Tonyjev advokat.

Cetinski posljednjih mjeseci izbjegava razgovarati na ovu temu, ali je nakon tragičnog događaja izjavio da nije kriv te da pomenutom ulicom nije vozio prebrzo jer je to praktično nemoguće zbog njene širine i uslova. Ipak, nakon što je Cetinski iznio svoje viđenje događaja, u medijima se pojavio snimak na kome se vidi kako Cetinski spornom ulicom vozi velikom brzinom.

Pročitajte još