Muzičar Ryan Adams optužen za zlostavljanje svojih kolegica

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bs7V7b_AOU_/

Rock muzičar Ryan Adams nalazi se u centru skandala nakon što ga je nekoliko njegovih kolegica optužilo da ih je posljednje vrijeme seksualno uznemiravao. Ova informacija isplivala je na površinu samo par dana nakon što je njegova bivša supruga Mandy Moore u medijima izjavila da ju je bivši suprug nastavio psihički i fizički uznemiravati i nakon razvoda. Njena izjava ohrabrila je nekoliko djevojaka da iznesu svoja bolna iskustva i ispričaju da su i one u pretodnih nekoliko mjeseci bile zlostavljane od strane 44-godišnjeg muzičara. Adam se tokom prethodnih nekoliko godina, mnogim mladim pjevačicama nudio nastupe i zajedničke turneje kako bi im navodno pomogao da razviju svoju karijeru, ali bi ubrzo nakon što bi započinjali zajednička putovanja, Adam počinjao vršiti pritisak na njih te seksualno uznemiravao.

Slično iskustvo imala je i jedna maloljetna djevojka koja se s Adamsom počela dopisivati putem društvenih mreža 2013. godine. Iako je mogao pretpostaviti da se radi o maloljetnoj djevojci te da su njegove radnje kažnjive zakonom, Adams je iskoristio svoj uticaj te je zaprijetio djevojci da ne smije otkriti svoj identitet niti bilo kome govoriti da se dopisuju.

-Ako bi ljudi znali šta radim, pomislili bi da sam poput R Kellyja- napisao je u jednoj poruci Adams maloljetnoj djevojci aludirajući tako na poznatog repera koji se trenutno nalazi pod ozbiljnim optužbama zbog teških seksualnih prestupa.

Iako su se optužbe za seksualno i psihičko uznemiravanje nekoliko djevojaka na njegov račun nizale kao na traci, pjevač je odbio svaku optužbu na njegov račun, ali se ipak na kraju izvinio rekavši da se iskreno kaje ukoliko je bilo koga na bilo koji način povrijedio.

https://www.instagram.com/p/BtKOrL3AbP2/

Pročitajte još