Bolest ih nije spriječila: Zvijezde koje su uspjele uprkos zdravstvenim problemima

Piše: Redakcija

 

Život poznatih izgleda potpuno drugačije od života običnih ljudi, te se čini prilično bezbrižnim i lijepim, no bolest je ta koja ne bira. Naime, čak i poznati se suočavaju s ozbiljnim zdravstvenim problemima, ali ih to nije spriječilo da ostvare svjetski uspjeh u oblasti kojom se bave. Pogledajte o kojim poznatima je, između ostalog,  riječ, te s kojom su se to zdravstvenim problemima suočili:

 1. Lady Gaga 

View this post on Instagram

Wearing @tiffanyandco ✨ #GRAMMYs

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Poznata pjevačica je otvoreno govorila o svojoj fibromialgiji, koja podrazumijeva probleme sa spavanjem, bolove u mišićima, povećani umor, gubitak pamćenja i nedostatak koncentracije. 

– Želim da pomognem u podizanju svijesti i povezivanju ljudi koji imaju fibromialgiju – napisala je pjevačica na svom Twitter profilu. 

2. Kim Kardashian 

View this post on Instagram

I’m into selfies again

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Poznata starleta bolovala je od psorijaze, zbog čega se dugi niz godina pridržavala specijalne dijete, kožu je njegovala kremom s kortizonom, a u stresnim je periodima primala injekcije. 

3. Bella Hadid

Mladoj manekenki je 2015. godine uspostavljena Lajamska bolest od koje pate i njen brat i majka. Naime, riječ je o bolesti koju izaziva ujed krpelja, a manifestuje se kroz glavobolju, bolove u mišićima i slabost, a može izazvati i paralizu, nesanicu i depresiju. 

4. Gigi Hadid

Manekenka boluje od Hašimotove bolesti, hronične autoimune bolesti u kojoj se tiroidna žlijezda postepeno uništava. 

– Tokom posljednjih godina sam pokušala da lijekovima uklonim simptome, koji podrazumijevaju ekstremni umor, probleme metabolizma i poremećenu sposobnost mog tijela da zadrži toplotu – rekla je ona u jednom od intervjua. 

5. Sarah Michelle Geler 

Glumica ima ozbiljan oblik skolioze i vjeruje da ju je razvila u djetinjstvu, a svoje je stanje poboljšala gimnastikom i treninzima pilatesa. 

Pročitajte još