Kulturni događaj godine: Sve je spremno za Doli Bel

Piše: Redakcija

 

U sarajevskom Kamernom teatru 55 danas je održana press konferencija povodom predstave “Sjećaš li se Dolly Bell”  čija je premijera zakazana za 15. mart. Na konferenciji su govorili direktor Kamernog teatra 55 i jedan od glumaca u predstavi, Emir Hadžihafizbegović, reditelj Kokan Mladenović, pjesnik Abdulah Sidran, te glumci Davor Golubović i Elma Juković. Nisu krili oduševljenje što su dio ovog projekta. 

– Ja sam sretan čovjek. Tek ćemo možda za godinu shvatiti kakav smo podvig napravili i odgovorno tvrdim da će ovo biti kultna predstava – poručio je Emir Hadžihafizbegović. 

Svoje oduševljenje nije krio ni Mladenović. 

– Imao sam privilegiju i ogromno zadovoljstvo da protekla dva mjeseca provedem u jednoj više nego uzbudljivoj pozorišnoj atmosferi. Emir i ja samo godinama razgovarali o tome šta je najbolje čime bismo uplovili u saradnju i na koncu smo se lijepo dogovorili da je to roman Abdulaha Sidrana – rekao je Mladenović. 

Uloge u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” ostvarili su Emir Hadžihafizbegović, Gordana Boban, Davor Golubović, Elma Juković, Mirsad Tuka, Tatjana Šojić, Saša Petrović, Muhamed Hadžović, Sabit Sejdinović, Sin Kurt, Amar Selimović i Saša Krmpotić. Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dok je za kostime i scenografiju zaslužna Adisa Vatreš-Selimović.

Nakon premijernog izvođenja 15. marta, predstava “Sjećaš li se Doli Bel” će na sceni Kamernog teatra biti izvedena 16., 18., 19., 20., 26. i 27. marta. Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema Kupikartu.ba.

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Pročitajte još