Je li supruga Ivana Rakitića pretjerala kad je prikazala njihovu ljubav?

Piše: Redakcija

Ivan i Raquel su se vjenčali 2013.godine, prvo na građanskoj ceremoniji, a dvije godine kasnije su upriličili i veliko crkveno vjenčanje. Njihova romantičnu ljubavnu priča uistinu nalikuje na senarij za dobar holivudski ljubavni film.

-Imam holivudsku priču, pravu romantičnu komediju, koja je zapravo stvarna. Bilo je to 2011. godine, imao sam tada 21 godinu. Doputovao sam u Španiju relativno kasno, oko 22 sata. Došao sam kako bih narednog jutra potpisao ugovor sa Sevillom. Zakazani su mi već bili ljekarski pregledi i potpisivanje ugovora. Sa mnom je bio i stariji brat Dejan. Čim smo stigli u hotel uslijedila je večera s ljudima iz kluba. Bio sam nervozan, kako nisam  mogao zaspati bratu sam predložio da odemo na piće – ispričao je Ivan u jednom intervjuu za američki portal “The Players Tribune”.

Odlazak u bar bit će sudbinski, jer će baš tu upoznati suprugu i majku svoje dvoje djece.

-Žena koja je tada radila u hotelskom baru bila je prelijepa. Rekao sam sebi „OK, Sevilla, jako mi se sviđa ovo mjesto“. Govorim njemački, engleski, italijanski i francuski jezik, ali španski ne znam, pa joj ništa osim „zdravo“ nisam mogao reći. Bila je to ljubav na prvi pogled – govori Rakitić, rođen 1988. godine u Švicarskoj.

Bratu je saopćio svoj plan vezano za lijepu Španjolku. No, on je mislio da je riječ o šali.

-Pogledao sam preko bara i rekao mu: „Vidiš li našu konobaricu? Igrat ću za Sevillu i oženit ću tu ženu“. Brat se počeo smijati. Nije mi povjerovao.

Čvrsto riješen da plan sprovede u djelo, počeo je tražiti kuću u Sevilli, te je svako jutro odlazio u hotel ne bi li u baru vidio konobaricu o kojoj je mislio gotovo svake minute. Zanimljivo je da Raquel nije odmah bila zainteresirana za Ivanova udvaranja. 

– Sve što sam znao o njoj bilo je da se zove Raquel. Ona nije znala engleski a ja nisam znao španski. Zbog nje sam popio toliko kafe da je sve zajedno djelovalo smiješno. Između 20 i 30 puta sam je zvao da izađe sa mnom, međutim, ona nije pristala. Jednog dana konačno mi je objasnila zašto ne želi da izađe sa mnom. Ti si fudbaler, rekla je, već sljedeće godine ćeš možda otići u drugu državu. Žao mi je, ali ne. Pomislio sam, sigurno me vidjela kako igram pa misli kako neću biti previše dobar i Sevilla će me prodati na ljeto. Zbog toga sam počeo jako da treniram kako bih osigurao svoje mjesto u startnoj postavi tima. Trebalo mi je sedam mjeseci da je ubijedim da izađe sa mnom. 27. januara sam stigao, a 20. augusta dobio SMS u kojem je pisalo: U baru je sa sestrom na piću!. Ko je poslao poruku ne želim da kažem, ali to je bio naš prvi izlazak – ispričao je Rakitić.

Građansko vjenčanje je uslijedilo 2013.godine, tri mjeseca prije rođenja njihove kćerke Althee, dok je veliko crkveno vjenčanje upriličeno 2015.godine u katedrali u Sevilli.

Iako njihova ljubavna priča po malo liči na bajku, no je li ovoga puta njegova supruga pretjerala objavivši intimnu fotografiju na Instagramu. Rakel je ovoga puta objavila fotografiju njih dvoje kako goli uživaju u džakuziju. Zgodna Španjolka, koju su mnogi nazvali jednom od najljepših supruga nogometaša, grudi je prekrila rukom, a njihovi zaljubljeni pogledi oduševili su njihove fanove, međutim bilo je i onih kojima se ovakav prizor nije dopao.

Pročitajte još