Kraljica Elizabetha II više nije najbogatija: Članovi ovog benda sada su na vrhu liste

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BsnsZBVnOf9/

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih rock sastava “Queen” zauzeo je visoku poziciju kada je riječ o najbogatijim i najuticajnijim javim ličnostima. Naime, nakon prikazivanja filma “Bohemian Rhapsody” koji govori o životu vođe ovog sastava Freddieja Mercuryja kao i nastanku benda, doživio je planetarni uspjeh, a samo u prvih nekoliko mjeseci nakon emitovanja, preostali članovi benda Brian May, Roger Taylor i John Deacon zaradili su više od po 33 miliona dolara, a sudeći prema sjajnim finansijskim rezultatima koji ovaj film bilježi u svijetu, poznavaoci filmske industrije smatraju kako će poznati trojac u naredne dvije godine zaradi sigurno još nekoliko desetina miliona dolara.

Iako im je ovaj film donio veliko bogatstvo, članovi “Queena” tokom proteklih godina nastupajući širom planete ostvarili su milionske prihode, a prema nekim procjenama, na njihovim bankovnim računima trenutno se nalazi više od 500 miliona eura, čime su neprikosnoveni na samom vrhu liste najbogatijih javnih ličnosti u svijetu. Poređenja radi, bogatstvo britanske kraljice Elizabethe II procijenjeno je na više od 370 miliona funti, ili nešto više od 430 miliona eura.

https://www.instagram.com/p/Bwcgr77l7Bx/

Iako su posljednjih mjeseci ostvarili velike finansijske prihode, članovi benda pored novca koji su zaradili tokom uspješne muzičke karijere, posjeduju velelepne vile koje zajedno koštaju više od 200 miliona eura. Pored nekretnina, Brian May kao i Roger Taylor, već godinama ostvaruju prihode od svojih privatnih kompanija koje se uglavnom oslanjaju na muzičku produkciju, ali i na marketing i finansije.

Pročitajte još