Foto: Instagram

Naomi Campbell proslavila je ovog mjeseca 33 godine karijere u modnoj industriji, ali i poslije svega kaže kako nema vremena za gubljenje.

Instagram/ @naomi

Tokom svih godina rada, legendarna manekenka je imala nebrojeno modnih revija, krasila je više od 800 novinskih naslovnica, gostovala u brojnim emisijama i video spotovima. Nedavno je u svoj CV dodala još jednu stavku kada je postala novo zaštitno lice Chanel J12 kampanje.

– Rekli su mi da ću trajati samo 11 godina, ali evo me danas proslavljam 33 godine u modnoj industriji. Osjećam se blagoslovljena i izuzetno zahvalna Bogu. Hvala mojoj majci Valerie Morris što je vjerovala u snove trogodišnje djevojčice i što mi je dopustila da budem ono što jesam. Tvoja ljubav i podrška bile su uz mene u dobrim i teškim vremenima. Volim te mama –  napisala je Campbell.

Instagram/ @naomi

Ona se također zahvalila porodici i prijateljima koji su bili uz nju na njenom dugogodišnjemputovanju.

– Idem iz aviona u avion i letim iz grada u grad, gotovo svakodnevno. Prijatelji mi uvijek govore da usporim i odmorim se, ali moja vizija u karijeri je kristalno jasna i ja imam misiju, misiju koja njeguje novu generaciju, misiju koja osigurava da moja industrija, modna industrija, bude mjesto koje je raznoliko i jednakih mogućnosti te misija da promijenim percepciju velikog kontinenta Afrike – napisala je manekenka na Instagramu. Naomi na kraju posta dodaje kako će se odmoriti kad Bog to bude želio, a do tada ne planira odustajati.

View this post on Instagram

They said I would only last 11 years, but here I am today celebrating 33 years in the business of fashion! I feel so blessed and grateful to God. I never thought that there would be a day when I would even convey such a message on social media! To my beautiful mother Valerie Morris @valeriemorriscampbell I thank you for believing in the dreams of a 3 year old and letting me be me. Your love and support has kept me going through good and bad times. I love you mum. To my family and friends that have been with me on this incredible journey throughout these years, stuck by me through thick and thin , you know who you are and I thank you. I go from plane to plane from city to city almost daily and I’m constantly working. My friends are always telling me to slow down and rest but I’m at a point in my career where my vision is crystal clear, and for now I’m on a mission. A mission to nurture the new and next generation. A mission to ensure that my industry – the fashion industry – is a place that's diverse and of equal opportunity and I’m on a mission to change the narrative and perception of the great continent of Africa! I do believe that I will rest when God wants me to, but until then I’ll keep going! Love you all Loads Naomi 😘😘♥️🙏🏾 📸 Steven Meisel

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Podsjećamo, Campbell je prvi javni nastup imala sa sedam godina kada je glumila učenicu u videospotu pjesme Boba Marleyja “Is This Love”.

U svijet mode uplovila je s 15 godina, a njena karijera krenula je vrtoglavim usponom kada se u aprilu 1986. pojavila na naslovnici magazina Elle. Poslije toga uslijedili su brojni angažmani, a do 90-ih stekla je svjetsku slavu kao najpoznatiji i najbolje plaćeni top-model.

Instagram/ @naomi