Suprug brazilske manekenke koja se utopila spasavajući svoje ljubimce optužen za ubistvo: Novi detalji istrage poljuljali su njegov alibi

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bq5IlxWF38l/?utm_source=ig_embed

Poznata manekenka i TV voditeljica Caroline Bittencourt, nastradala je nedaleko od brazilske obale u blizini Sao Paola krajem aprila, nakon što je skočila u vodu kako bi spasila svoje psiće koji su upali u more usljed velike oluje koja je zahvatila brazilsku obalu. Caroline koja se u trenutku nesreće nalazila na jahti zajedno sa svojim suprugom Horheom, skočila je u vodu nakon što su usljed jakog vjetra njeni psi pali sa jahte. Iako je pokušao da joj pomogne, Horhe nije uspio, a njega su spasioci uspjeli izvući iz uzburkane vode. Nakon što se bura smirila, spasilački timovi proširili su istragu i nakon višednevne potrage uspjeli da pronađu njeno beživotno tijelo.

Nakon višednevne istrage, brazilska policija je utvrdila da je vlasnik jahte na kojoj su Caroline i Horhe otplovili ka pučini, upozorio supruga nastradale manekenke da je plovidba jako rizična usljed oluje koja se približavala obali, ali je on bio izričit i nije želio odustati.

Vlasnik jahte kojom je Caroline otplovila u smrt, bio je jako sumnjičav prema Horheu koji se ni nakon 15 minuta od kako su se udaljili od obale nije javljao na radio vezu, što je bila njegova obaveza, kako bi potvrdio da je polovidba bezbjedna. On je istakao kako je Horhe sve vrijeme bio nervozan i kao da je žurio da što prije otplove, ali nije mogao ni pretpostaviti šta će se dogoditi.

Iako još uvijek nije podignuta zvanična optužnica, Horhe, kojem je policija naložila da se ne smije udaljavati od mjesta boravka, mogao bi dobiti trogodišnju zatvorsku kaznu ukoliko se utvrdi da je svjesno Carolinu poveo na ovo rizično putovanje. Policija nije isključila mogućnost da je Horhe gurnuo Carolinu u uzburkanu vodu, ali zbog nedostatka dokaza, ove optužbe neće biti podignute.

Pročitajte još