Ovo su glavni favoriti za Zlatnu palmu

Piše: Redakcija

(FromL) US actor Brad Pitt, US actor Leonardo DiCaprio, US film director Quentin Tarantino and Australian actress Margot Robbie pose before leaving the Festival Palace after the screening of the film “Once Upon a Time… in Hollywood” at the 72nd edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 21, 2019. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

Jedan od najvećih filmskih festivala u svijetu, kanski festival ovih dana poprima pažnju brojnih medija širom planete, a kao glavni razlog, navodi se jaka konkurencija filmova kakva se ne pamti posljednjih godina. Jedan od razloga je i taj što su se na jednom mjestu našla rediteljska imena Quentin Tarantino i Pedro Almodovar, čiji filmovi “Bilo jednom u Hollywoodu”, odnosno “Bol i slava”, važe za dva glavna favorita za prestižnu nagradu Zlatna palma.

Poznato je da Almodovar do sada nije osvojio glavnu nagradu u Cannesu pa je tako, za njega ovo sjajna prilika da upotpuni svoju i više nego bogatu kolekciju filmskih nagrada.

Sa druge strane, Tarantino je već uspio osvojiti ovu nagradu i to sada već kultnim filmom “Pretparačke priče” gdje su glavne uloge pripale pripale Johnu Travolti i Umi Thurman. Publika za sada blagu prednost daje Tarantinu posebno zbog činjenice da je na jednom mjestu, u svom novom filmu, okupio sjajan glumački dvojac, Brada Pitta i Leonarda DiCapria.

Pročitajte još