Serena Williams se suočava sa diskvalifikacijom: Zbog ove odjevne kombinacije svi kritikuju slavnu teniserku

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwmVRv3nvKg/

Američka teniserka Serena Williams protekle godine iznenadila je prisutne na “Roland Garrosu” pojavivši se u sportskoj opremi na koju publika na ovom, pa i drugim turnirima nije navikla da je gleda. Upravo je njena prekratka odjevna kombinacija bila razlog zbog kojeg je predsjednik Francuskog teniskog saveza uveo zabranu na ovakvu i sličnu opremu sportista.

Sereni to nije predstavljalo problem da i ove godine na teren jednog od četiri najveća teniska turnira izađe u garderobi koja je na društvenim mrežama izazvala lavinu komentara. Ona je odlučila da se tokom prvog kola turnira u Parizu pojavi u originalnoj garderobi koju je za ovu priliku posebno dizajnirala jedna sportska kuća. Na sportskoj haljinici u kojoj se pojavila Serena pisalo je “majka, šampionka, kraljica” na francuskom jeziku, čime je iznenadila mnoge, a posebno organizatore turnira koji nisu očekivali da bi se Serena nakon prošlogodišnje zabrane ponovo mogla pojaviti u garderobi koja se smatra neprimjerenom.

View this post on Instagram

‘Champion, Goddess, Mother’ @serenawilliams in her custom @off____white x @nike outfit at the French Open. 🙌 After Serena Williams’ catsuit ban last year, Serena has hit back with an empowering message. Throughout her tennis career, Williams has been a careful curator of her personal brand, often using fashion statements to craft her public image. On the court, she has worn tutus, denim miniskirts and even statement jewellery. “This is where a lot of people see me and I’m a super creative,” she says. “It’s like, how do I express who I am? That’s one thing I love about clothes. You can express how you’re feeling [and] who you are by what you wear. I didn’t want to have the exact same look that everyone else was wearing. I like to stand out.” We’ll copy this if it means we can also win 23 grand slams. Quotes from @bof 📸: @gettyimages

A post shared by foundashion. (@foundashion_) on

Iako su njeni brojni fanovi dali podršku jednoj od najvećih favoritkinja ovogodišnjeg turnira, bilo je i onih koji se nisu složili s takvim mišljenjem, ističut ći da bi Serena trebala da pripazi na svoje ponašanje, budući da se već ranije susrela s ozbiljnim optužbama zbog svoje sportske garderobe.

Pročitajte još