Cristiano Ronaldo ovim postupkom razniježio svijet

Piše: Redakcija

Dok se vozio u autobusu Cristiano Ronaldo ugledao je bolesnog dječaka koji drži transparent na kojem je napisano: „Cristiano, zagrli me“. Portugalac se ni u jednom trenutku nije dvboumio nego je odmah kazao vozaču da se zaustavi i pozvao dječaka.

https://www.instagram.com/p/BydcQDXiqL0/

Jedan od najpoznatijih fudbalera svijeta u javnosti je često etiketiran kao razmaženi bogataš koji samo brine za sebe i o sebi, a ni njegovo ponašanje na terenu ne daje utisak sjajnog čovjeka. No, očito sve je to predstava za javnost. Istina je potpuno drugačija.

On je veliki humanitarac i veliki dio svojih sredstava izdvaja za humanitarne organizacije, a posebno je osjetljiv na djecu. Često se slika s njima i potpiše im se, a tako je bilo i ovog puta kada je ugledao bolesnog dječaka s transparentom.

Veseli dječačić nije mogao vjerovati da je upoznao svog velikog idola, ušao je u autobus a tamo ga je dočakao Cristiano koji mu se potpisao na transparent, slikao se s njim i poklonio mu dres.

Ovakvom gestom, koja mu je oduzela najviše dvije minute, dječaka je napravio najsretnijom osobom na svijetu. Ovakvom gestom fanovi su naprosto bili oduševljeni, a Ronaldo je dokazao da uprkos bogatstvu i slavi koje posjeduje i dalje je samo običan čovjek.

Pročitajte još