Nije imala ni 15 godina: Slavna glumica otkrila da su je silovali

Piše: Redakcija

Slavna američka glumica Mira Sorvino jedna je od onih poznatih osoba koje su podržale zakonsku inicijativu za bolju zaštitu žrtava silovanja, seksualnog napada i uznemiravanja. Naime, ova 51-godišnjakinja je i ranije javno govorila o ovoj temi, jednom u periodu kada su brojne poznate glumice za seksualno uznemiravanje optužile producenta Harveya Weinsteina, a drugi put kada je otkrila da ju je kao 16-godišnjakinju na audiciju za ulogu u filmu uznemiravao casting direktor. 

No, slavna glumica je ovaj put otišla korak dalje. Naime, ona je na konferenciji njujorškog guvernera Andrewa Cuoma, u kojoj su učestvovali i aktivisti pokreta “Time’s Up”, otkrila da je pretrpjela silovanje drugog stepena, što se u pravosudnom sistemu ove države odnosi na čin u kojem odrasla osoba ima seksualni odnos s maloljetnikom ispod 15 godina ili osobom koja nije u stanju dati svoj pristanak. 

Koliko je ovo iskustvo i godinama kasnije traumatično za nju najbolje govori činjenica da se glumica tokom govora i rasplakala. 

Pročitajte još