Novosti

Pepa Prase će u 2014.godine zaraditi milijardu dolara

Kuća “Astley Baker Davies” i kompanija “Entertainment One”, kao vlasnici prava ovog crtanog lika, u posljednje tri godine su utrostručili zaradu zahvaljujući novim ugovorima, prije svega u SAD-u.

Od 2015. godine, stvari bi mogle da budu još bolje, jer krajem godine ističe ekskluzivni dogovor s gigantom iz svijeta igračaka ” Fisher-Priceom “, a počinje novi s firmom “Jazwares “.

– Doživjeli smo eksplozivni rast popularnosti. Mi smo najveći brend za predškolce u Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji i Australiji, a gdje god da dobijemo dozvolu za emitiranje, gledanost raste nevjerovatno brzo. Naša želja je da Pepa Prase postane najveći brend za predškolce na planeti – rekao je Deren Trup, izvršni direktor kanadske firme “Entertainment One”.

Print

“Pepa Prase” je nastala 2004. godine u “radionici” animatora Nevillea Astleyja i Marka Bakera, a počela je da se emitira na britanskom “Kanalu 5” u petominutnim epizodama. Danas se ovaj crtani film emitira u više od 180 zemalja, a likovi Pepe, Georgea, njihovih roditelja i drugara mogu se naći na 12.000 različitih proizvoda, od pernica, preko sladoleda i tjestenina, pa sve do luna parka u Hempshireu.

Kako kažu njeni tvorci, Pepa je prestigla legendarnog “Vozića Tomasa” i “Vatrogasca Sema” u Evropi, ali je Dora iz crtanog filma “Dora istražuje” i dalje neprikosnovena na američkom tržištu, koje je najveće na svijetu u ovoj oblasti.