Otkriven razlog princezinog bijega: Učinila je sve da zaštiti 11-godišnju kćer

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Jučer je u Londonu započela jedna od najtežih bitki za starateljstvo u kojoj princeza Haya, supruga vladara Dubaija, os suda traži potpuno starateljstvo nad djecom. Princeza Haya strahuje ukoliko sud to ne odobri da više nikada neće vidjeti 11-godišnju kćer.

Pred sucem se, u pratnji advokatice Fione Shackleton, pojavila i sama princeza Haja, kojoj je ovo bilo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je cijela priča o njenom bijegu  dospjela u medije. Haya je od britanskog suda zatražila da spasi njenu djecu, naročito kćerku, koja, iako ima tek 11 godina, već ima dogovoren brak.

AFP

Na porodičnom sudu princeza Haya tražila je zaštitu od dogovorenog braka, koje britansko sudstvo donosi kada postoji bojazan da je neko ucijenjen ili da mu se prijeti i prisilno tjera u brak koji ne želi, a kojim se sprečava da se osobu koja je žrtva izvede iz Velike Britanije.

Svjedoci svega tvrde kako je sud vrvio privatnim tjelohraniteljima koji su se brinuli za sigurnost princeze Haye, a 70-godišnji šeik na ovo saslušanje nije došao, no angažirao je tri najbolja advokata na čelu s Helen Ward.

 AFP

Pročitajte još