George i Amal Clooney proslavili petu godišnjicu braka

Piše: Redakcija

AFP

Jedan od javnosti najinteresantnijih parova, George i Amal Clooney imaju veliki razlog za sreću. Naime par je proslavio svoju petu godišnjicu braka, a tim povodom par je dolučio izaći na romantičnu večeru u New Yorku.

https://www.instagram.com/p/Bz8U6LyHier/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Podsjećamo, George i Amal su se vjenčali u septembru 2014. godine u „Aman“ hotelu, koji za svoje lokacije biraju najrazličitije prirodne i historijske krajolike, pa s toga ne čudi da su jedan od hotela smjestili i u Veneciju. Raskošna i romantična baš kao i Venecija, u palači koja potječe još iz 16. stoljeća smjestio se hotel Aman Venice. Trodnevno vjenčanje Amal i Georgea Clooneyja, održalo se u ovom hotelu koji izgleda poput muzeja blaga, uključujući i Tiepolove freske, pozlaćene plafone i stoljećima stare kožne tapete. Atraktivno mjesto za odsjesti nalazi se u strogom centru grada, na samom Grand kanalu s pogledom o kojem sanjamo. S prednje strane hotela proteže se pogled na kanal i šarene gondole, a s druge strane na vrt koji je stvoren za odmor nakon višesatnog razgledavanja grada.

Boravak u ovom hotelu pruža jedinstveno iskustvo koje nudi luksuz i udobnost, a hotel broji samo 24 sobe, što je dovoljno da se osiguraju intima i posvećenost svakom gostu. Uređenje interijera je baš kao u palačama i  svaka prostorija vodi vas kroz drugačiju priču. Zajedničke su im jedino freske i reljefi na zidovima koji potječu iz davnina, te goste jasno vode u prošlost. Mramor, tapiserije, raskošni lusteri i kompaktno drvo vješto su kombinirani s modernim elementima namještaja, a originalni umjetnički radovi prisutni su na bijelim plafonima koje upotpunjuju zlatni životinjski oblici. Od ranije znamo da je Venecija poznata po velikim i romantičnim gestama, a ovaj hotel pogodan je za razne proslave, od privatnih zabava pa sve do vjenčanja.

View this post on Instagram

💪🎎🎎🎎🎆#georgeamalclooney …

A post shared by Sreeparna Pal (@sree_georgeamal_clooney) on

Plesna dvorana Van Stry dvorca Luttrellstown može primiti do 120 gostiju, dok dvorana Kentian može ugostiti 100 ljudi za ceremoniju. U dvorcu se nalazi i 12 spavaćih soba u kojima se možete smjestiti vi i najbliža rodbina i prijatelji

View this post on Instagram

😘😘😘#georgeamalclooney …

A post shared by Sreeparna Pal (@sree_georgeamal_clooney) on

U crvenoj i žutoj sobi su smješteni restorani, gdje se svakodnevno služe tradicionalna italijanska jela, koja su bogata svježom ribom i povrćem udovoljit će i najzahtjevnijim gostima. Hotel krije i jedno vrlo diskretno mjesto, a to je spa oaza, koja je uvijek dobrodošla za relaksaciju i obnavljanje energije. Sam naziv hotela u prijevodu znači „mjesto mira“ pa sljedeći put kada se odlučite pobjeći iz grada na romantični vikend, insistirajte da to bude Venecija.

View this post on Instagram

I love u both💏💑😘😘😎😎#georgeamalclooney ….

A post shared by Sreeparna Pal (@sree_georgeamal_clooney) on

Pročitajte još