Poznata pjevačica šokirala izjavom: Ništa nije bilo bolje od heroina

Piše: Redakcija

Debbie Harry, jedna od najpoznatijih rock pjevačica, nedavno je izdala knjigu “Face It” u kojoj je otkrila mnoge zanimljive detalje iz svoje karijere. Naime, Debbie je bila članica grupe “Blondie” koja je osnovana 1974. godine, a unutar koje je proživjela prilično burne trenutke. 

– Slava je poput seksa. Osjećate elektricitet koji prolazi kroz vaše tijelo, no isto tako možete osjećati i antiklimaks. Za mene je najbolji period unutar grupe Blondie bio kada smo se tek počeli probijati u New Yorku. Niko nije govorio o komercijalnom uspjehu. Ono što smo radili bilo je mnogo bolje od toga – napisala je Debbie. 

No, to svakako nije sve. Naime, ona je otkrila da je prije muzičke karijere radila kao konobarica u bikiniju, dok je povremeno preprodavala i marihuanu. Nekoliko mjeseci nakon ovog perioda su svirali u legendarnom klubu CBGB, a plaćali su ih pivom. To je period u kojem je Debbie po prvi put probala heroin. 

– Sjećam se da sam prvi put pomislila: “Oh, ovo je tako opuštajuće, ne moram misliti ni o čemu”. Svaki put kada bih htjela izbrisati neke dijelove života ili sam se borila sa depresijom, uzela bih heroin. Ništa nije bilo bolje od toga – otkrila je ona. 

View this post on Instagram

This is the colour. #blondie #debbieharry #style #fashion

A post shared by ClaireFrances (@clairefrances1990) on

Pročitajte još