Novosti

Priuštite vašoj kosi ulje koje zaslužuje

Prirodna organska ulja su prava blagodat za njegu kose, pružaju njegu, hidrataciju, sjaj, mekoću i svilenkastu teksturu. Različita njegujuća ulja imaju različit utjecaj na dlaku pa tako isušenoj kosi neće odgovarati isto ulje kao masnoj kosi, bojana kosa zahtjeva jedno, a kovrdžava traži drugo ulje.

Donosimo vam 3 prirodna ulja i za koji tip kose su najbolja:

Kokosovo ulje
Ovo ulje je najdjelotvornije i najčešće se preporučuje kao prirodni tretman za njegu kose. Osim što umiruje tjeme, ono uklanja posljedice štetnog djelovanja smoga i UV zraka. Kokosovo ulje također može pomoći kosi čije je zdravlje narušeno stalnim farbanjem i hemikalijama.

Ricinusovo ulje
Ricinusovo ulje je najbolje rješenje za isušeno tjeme jer djeluje kao izrazito jako hidratantno sredstvo i pojačava rast kose. Ako je intenzivno opadanje kose vaš glavni problem, ovo ulje će se pobrinuti za njen novi rast i jačanje. Umasirajte ga u kožu glave i ostavite preko noći. Ujutro ga operite običnim šamponom. Jednom sedmično provodite ovaj tretman i primijetit ćete poboljšanu kvalitetu kose već za nekoliko mjeseci.

Ulje čajevca
Ovo ulje također odgovara osobama s masnom kosom jer kontrolira stvaranje sebuma, masnoće na tjemenu, ali istovremeno vraća vlagu kosi. Čajevac je dobro rješenje i za perut, a nekoliko kapi možete kombinirati s maslinovim uljem kako bi vam kosa bila blistava i nahranjena.