James Middleton otkrio kako su ga Kate i ostatak porodice spasili od samoubistva

Piše: Redakcija

Dokaz da borba s depresijom pogađa sve segmente društva jesu i članovi kraljevske porodice, a svoju priču odlučio je ispričati i brat Kate Middleton. U svom razgovoru za britanski Telegraph James Middleton otkrio je kako ga je sestra Kate, ali i ostatak porodice spasio tako što su ga odveli na psihijatrijsko liječenje jer se dugo borio s depresijom.

– Ništa nisam mogao raditi, nisam mogao spavati, čitati, jesti… Povukao sam se u sebe. Mislim da sam tada, prije nekoliko godina, dosegao najnižu tačku u životu – kazao je James.

Otkrio je i kako je imao suicidne misli prije nego što je započeo proces jednogodišnje terapije, u kojoj su povremeno sudjelovali Kate, majka Carol, otac Michael i sestra Pippa. Radilo se o kognitivnoj bihevioralnoj terapiji koja mu je pomogla u borbi s depresijom, no naglasio je da su mu znatnu podršku pružili i njegovi kućni ljubimci koker španijeli. Upravo iz tog razloga danas i radi za humanitarnu udrugu ‘Pets as therapy’ (Ljubimci kao terapija).

https://www.instagram.com/p/B2_zIN7I4cg/

Podsjećamo, James se nedavno zaručio za djevojku francuskinju Alizee Thevenet nakon godinu dana veze. Rekao je i da se veseli izgradnji doma s budućom suprugom i kućnim ljubimcima.

Pročitajte još