Izbjegli katastofu: Vojvotkinji Kate Middleton i princu Williamu nije bilo svejedno

Piše: Redakcija

AFP

Nekoliko dana vojvode od Cambridgea su na turneji u Pakistanu, gdje prate stope Williamove majke princeze Diane koja je tu zemlju posjetile davne 1990. U jednom od uobičajenih državnih letova, izbjegnuta je katastrofa, a nikome u avionu nije bilo svejedno. Nakon što su jučer obavili sve zakazano u gradu Lahoru, kraljevski predstavnici uputili su se avionom u glavni grad Islamabad, a onda su naletjeli na jaku oluju. Let je trebao trajati oko 25 minuta, a na koncu su u zraku proveli dva sata te nisu uspjeli sletjeti na planiranu lokaciju, kao ni na alternativnu.

AFP

Snažna munja udarila je u jedno krilo, zbog čega su krenule turbulencije u zraku, a avion se u jednom trenutku čak okrenuo naopačke. Situacija je bila jako stresna, pogotovo jer su u avionu bili direktni nasljednici britanske krune. Nakon što je iskusan pilot uspio sve dovesti pod kontrolu, dva puta je neuspješno pokušavao sletjeti na najbližu pistu na svojoj ruti. Na koncu je odlučeno da će se vratiti u grad Lahore.

AFP

O cijeloj drami u kraljevskom avionu na Twitter profilu pisala je jedna od prisutnih novinarki koja je ovako opisala situaciju: „Velike munje, gromovi i bljeskovi na letu zajedno s Kate i Williamom. Prolazili smo kroz strašnu oluju. Dva puta pokušali smo sletjeti ali nismo uspjeli. Zbog svega samo se vratili u Lahore.“

AFP

Pročitajte još