Tarik Filipović uživa u Londonu

Piše: Redakcija

Tarik Filipović popularnu monodramu “Ćiro” večeras igra u Londonu, a slobodno vrijeme iskoristio je za oblizak ovog prelijepog grada. Glumac je objavio nekoliko fotografija i pokazao da zaista uživa.

View this post on Instagram

Big Ben & big head… #london @velibortopic #predstavaćiro

A post shared by Tarik Filipovic (@tarikfilipovicofficial) on

Organizator cijelog druženja i Tarikove predstave u Londonu je Fondacija “Our Kids” čiji je cilj pomagati djecu bez roditelja i sve mlade ljude s posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini. 

Monodrama “Ćiro” doživjela je veliki uspjeh, a nedavno je izvedena i jubilarna stota.

– „Ćiro“ je moja prva monodrama. Nisam želio raditi monodramu, mislio da je to malo prezahtjevno – ne da ja ne mogu, nego nisam želio. Moram priznati, da nakon svih porođajnih muka i problema koje prođeš na sceni za sat i 29 minuta, ja beskrajno uživam u tome. Znam da sam vučem konce, da me niko ne može zeznuti, pa čak ni majstor svjetla da ugasi svjetla. Ćiro me nadahnuo slučajno, družeći se s njim, slušajući njegovu životnu priču, već deset godina sam kuhao tu priču u glavi, a on nije bio baš susretljiv i nije bio za to, ali kako sam više saznavao, više mi se cijela priča otvarala. Vidio sam je prvo kao seriju, a onda sam pomislio; čekaj malo, ko ima predstavu o sebi za života? I tako nekako sam mu uspio zavrnuti ruku i slomiti ga (smijeh). Stvarno sam ponosan – rekao je Tarik odakle je došla ideja za predstavu u velikom intervjuu za “Azru”.

 

Pročitajte još