Zbog tuge i boli za sinom: Preminula majka Nebojše Glogovca

Piše: Redakcija

Kako prenose srbijanski mediji, Milena Glogovac, majka pokojnog glumca Nebojše Glogovca  preminula je prije četiri dana, u 74. godini života, a bit će sahranjena danas u 14 časova. 

– Obavještavamo rodbinu, prijatelje i poštovaoce da je usnula u Gospodu naša draga Milena Glogovac, rođ. Samardžija – stoji, između ostalog, u čitulji koja je objavljena u jednim srbijanskim dnevnim novinama. 

Milenini poznanici istakli su da je umrla usljed tuge i bola za sinom. Podsjećamo, srbijanski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u februaru prošle godine u 49. godini života u Beogradu. On je deset dana prije smrti primljen u Institut za onkologiju, a mediji su pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

Rođen je 1969. godine u Trebinju, a u Pančevo se preselio kada je imao sedam godina. Prvu ulogu ostvario je u seriji “Bolji život”, u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a nakon dvije godine upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović. Prvi film u kojem se pojavio jeste u “Vukovar, jedna priča” u kojem je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu “Ubistvo sa predumišljajem” gdje je tumačio lik Bogdana. Nakon toga su se redale uloge u ostvarenjima “Do koske”, “Bure baruta”, a veliku popularnost stekao je u seriji “Porodično blago” u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Pročitajte još