Moja kosa tvoja kosa: Građani je donirali za djecu oboljelu od raka

Piše: Redakcija

Pružanje pomoći drugima nešto je najbolje što mlad čovjek može učiniti, te nema roditelja koji ne želi da odgoji takvo dijete. Ponekad pružiti ruku nekome i stati uz njega kada mu je najteže važnije je od svake materijalne pomoći. Kroz projekt „Moja kosa, tvoja kosa“, odnosno kampanju darivanja kose djeci koja su svoju izgubila u procesu liječenja teških oboljenja, Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ dalo je šansu Bosancima i Hercegovcima da pokažu koliko srce imaju. Ideja za realizaciju ovog projekta potekla je od Lejle Kusturice iz Sarajeva, koja je u želji da pronađe način da pomogne jednoj djevojčici koja boluje od trajne alopecije, ošišala svoju dugu kosu. 

Foto: AVAZ

Više od tri stotine građana u Sarajevo City Centru je doniralo kosu. Mnogi su čekali u redu da bi na ovaj način pomogli mališanima. Kako su kazali iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, ovo je do sada najuspješnija aktivnost ove vrste, premašila je njihova očekivanja.

Projekat Moja kosa tvoja kosaje postao tradicionalan. Kako su poručili iz Udruženja, projekat je postao prepoznatljiv izvan granica Bosne i Hercegovine i iznimno im je drago zbog toga.

Foto: AVAZ

Pročitajte još