Posrnuli producent Harvey Weinstein optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje dvije žene

Piše: Redakcija

AFP

Kako prenosi CNN tužitelji u Los Angelesu optužili su Harveyja Weinsteina za silovanje jedne žene i seksualno zlostavljanje druge tokom 2013. godine.

– Vjerujemo da će dokazi pokazati da je okrivljenik koristio moć i utjecaj kako bi dobio pristup svojim žrtvama, a zatim počinio nasilne zločine nad njima – rekla je državna advokatica Jackie Lacey.

AFP

Prema kaznenoj prijavi, Weinstein i njegova žrtva su zajedno bili na jednom filmskom festivalu, nakon čega je banuo u njenu hotelsku sobu, napao je i na kraju silovao. Žrtva nije dosad progovorila jer joj je Weinstein prijetio smrću. Samo dva dana nakon tog napada obrušio se na drugu ženu koju je upoznao na sastanku u hotelu u Los Angelesu. Ona ga je pratila u kupatilo u kojem ju je zaključao i zadržao dok je masturbirao pred njoj.

AFP

Nove optužbe na račun posrnulog producenta stigle su samo nekoliko sati nakon početka suđenja u New Yorku, gdje mu se sudi za seksualno zlostavljanje dvije žene iz 2006. i 2013. godine. Ukoliko bude osuđen za silovanje čeka ga doživotni zatvor.

Pročitajte još