Jessica Simpson priznala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja: U alkoholu i tabletama tražila sam utjehu

Piše: Redakcija

Jessica Simpson uskoro objavljuje svoju autobiografiju pod naslovom ”Open Book”. Prema informacijama, autobiografija priča o najtužnijim danima njenog života kada je bila na dnu i u ovisnostima tražila podršku zbog trauma iz djetinjstva.

Održala je hrabar intervju za People i progovorila o svojoj borbi s alkoholom i tabletama, te o traumi koja joj je obilježila život, kada je kao djevojčica bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Tvrdi da je počela piti alkohol i tablete kako bi se lakše suočila sa problemima.

– Ubijala sam se sa svim alkoholnim pićima i tabletama – napisala je Jessica, a zatim dodala kako se u novembru 2017. napokon otrijeznila i od tada je potpuno zaboravila alkohol .

– Bilo mi je lako prestati piti. Bila sam bijesna na tu bocu jer sam se radi nje osjećala spokojnom i tupom – kazala je Jessica.

U paklu zlostavljanja našla se kada je imala samo šest godina, ali strah ju je sprječavao da bilo šta kaže roditeljima. O nanesenoj boli, napokon je progovorila sa 12 godina, na porodičnom putovanju.

View this post on Instagram

Saturday Smile 🤠

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on

Njena autobiografija, također, otkriva da joj je odlazak na psihoterapiju spasio život.

– Zlostavljanje je počelo kada sam imala šest godina. Dijelila sam krevet s kćerkom porodičnog prijatelja. Sve je počelo škakljanjem mojih leđa, a zatim bi se dogodilo nešto što je bilo jako neugodno – otkrila je Jessica i dodala kako je smatrala da je ona kriva za zlostavljanje.

– Htjela sam reći roditeljima. Bila sam žrtva, ali sam se osjećala krivom.

Nekoliko godina nakon, Jessica je s roditeljima otišla na putovanje.

– Nikada više nismo otišli kod oca i majke moje prijateljice. Također, nikada više s roditeljima nisam pričala o tome – priznala je pjevačica koja je, podsjećamo, udata za igrača američkog fudbala, Erica Johnsona s kojim ima troje djece.

Pročitajte još