Novosti

Kako su sestre Ramović izgledale kao djevojčice

Da biste o jednoj osobi stekli potpunu sliku, prvo morate upoznati njen porodični background, razumjeti okruženje u kojem je odrasla, kao i vrstu odgoja, ali i podrške koje je imala… 

Njihova mama Edita je imala 21 godinu kada je rodila svoju prvu kćerku Šejlu, dvije godine kasnije na svijet je došla Lejla, a potom i Džejla. Danas, u 44. godini života, izgleda veoma mladoliko. Naviku da vodi računa o sebi, načinu života, ishrani, nastoji prenijeti i na svoje tri kćerke.

– Lična higijena je broj jedan. Rodila sam troje djece i uvijek sam se trudila da ustanem jako rano ujutro i da se sredim, pa kada one ustanu, da imam za sve vremena. Uvijek je tako bilo. Ako se slučajno nešto desi pa se ne mogu srediti, a moram do prodavnice, to bude nevjerovatno maskiranje. I danas su isti rituali, ustajanje, jutarnje tuširanje, šminkanje i to se sve uvijek završi prije kafe. Tu naviku sam naslijedila od svoje mame i tetki. Šminka, odjeća, štikle, sve to mora biti. Moje kćerke su sve to gledale, ali kad su bile male, nisam im dozvoljavala da se šminkaju, niti nose štikle. U jednom trenutku, Lejla je gledala kako se spremam i pitala me je: „Mama hoće li, kada ti umreš, nama ostati sve tvoje štikle i šminka?”. Vjerovatno je tada pomislila da tek kada umrem, da će nositi to – rekla je Edita kroz smijehza naš magazin.

Kompletnu priču o životu lijepih Goraždanki čitajte ovdje. 

U nastavku pogledajte kako su izgledale kad su bile djevojčice. 

View this post on Instagram

slatkoće 😍❤❤

A post shared by Dzejla Ramovic //fan profil🌹 (@_dzejla_ramovic_) on