Bill Clinton o skandalu sa Monicom otkriva zašto je to uradio

Piše: Redakcija

 

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/-0YVgTmYTm/

Više od dvije decenije prošlo je od afere koja je uzdrmala svijet i koja je obilježila život Monice Lewinsky. Ona je o svom iskustvu pričala naširoko, a Bill Clinton je po prvi put o svemu progovorio danas. Kako kaže, žao mu je što je Monici ova afera obilježila život.

– Uradio sam to da bih nekako prevazišao svoju anksiozonost. Bio sam pod velikim pritiskom, a ta afera pomogla mi je da se suočim sa razočarenjima i životnim strahovima – rekao je Clinton u novom dokumentarcu “Hillary” koji prati život Hillary Clinton. I Hillary je progovorila o aferi, rekavši da je u to vrijeme bila skrhana, ali da je riješila da ostane uz supruga.

– Svako od nas nosi neki svoj teret u životu i nekad uradimo stvari koje ne bi trebalo da radimo. Bilo je užasno to što sam uradio – istakao je Bill.

 Clinton je, podsjetimo, iz predsjedničke fotelje otišao sa podrškom kod 65 % stanovništva. Veću podršku u novijoj historiji imao je samo Truman. Bill Clinton se nije samo izvukao. On je nakon te afere obožavan, dok se od Monice očekivalo da poslije skandala prosto nestane.

Nakon skandala Monica je u Kaliforniji dizajnirala torbice i promovisala preparate za mršavljenje. Gubitak kilograma bio joj je posebno važan jer su je krajem devedesetih mediji prozivali “debelom ljubavnicom”. Od tada je izgubila dvadesetak kilograma. Odselila se 2005. godine u Englesku i završila psihologiju. Danas se, očekivano, bavi aktivizmom u okviru borbe protiv nasilja, s akcentom na internet nasilje. Nije nestala, daleko od toga.

 

Pročitajte još