Spisak zaraženih Corona virusom i među slavnima raste

Piše: Redakcija

Nakon Tom Hanksa i njegove supruge Rite koji su se zarazili tokom boravka u Australiji gdje Hanks snima film, ni glumac Orlando Bloom neće imati mira te  se vraća u SAD u karantin. Kako se čini, globalna ekspanzija Corona virusa neće zaobići ni Orlanda. Bloom je objavio fotografiju s kolegama iz produkcije serije “Carnival Row” koju su snimali u Češkoj, a zbog pandemije virusa, snimanje je prekinuto. Glumac je na svom Instagram Storyju objavio fotografiju s kolegama s kojima je snimao seriju u Pragu.

– Vraćamo se u Sjedinjene Države, barem se ja vraćam kući zato što se želimo vratiti prije karantina. – objasnio je.

– Sve vas volim, budite sigurni. Samoizolacija. Čini se potpuno ludo sve što se događa s Coronom, ali učinite pravu stvar i vi i vaša obitelj i budite sigurni. Za nekoliko sedmica pobijedit ćemo ovog zloćka. – pojasnio je glumac.

Pozvao ljude da se drže samoizolacije

Čini se da je Bloom požurio nazad u SAD prije uvođenja Trumpove mjere o obaveznom karantinu svih državljana koji se vraćaju iz Europske unije, ali svejedno namjerava ostati u samoizolaciji u vlastitom domu. Iz objave nije jasno je li Bloom bio u kontaktu s nekim ko je zaražen Corona virusom, ali namjerava poštovati odluku vodstva svoje zemlje koja državljane SAD-a upućuje na samoizolaciju kako bi spriječili širenje virusa.

Supruga kanadskog premijera Justina Trudeaua, Sophie Gregorie Trudeau pozitivna je na Corona virus. „CNBC javlja da se gospođa osjeća dobro i da je u izolaciji. Sluša savjete doktora i poduzima sve preporučene mjere opreza.

– Njeni simptomi trenutno su blagi – otkrio je za medijime Camerom Ahmad iz premijerovog ureda za komunikacije. I sam Trudeau bit će u izolaciji narednih 14 dana, no na virus neće biti testiran jer još uvijek nema nikakvih simptoma. Sophie se, kako piše „BBC“, vratila u srijedu s poslovnog puta iz Velike Britanije i počela primjećivati određene simptome zaraženosti virusom koji je već odnio 4600 života.

View this post on Instagram

Forward. Avançons.

A post shared by Justin Trudeau (@justinpjtrudeau) on

Nga Nguyen poznata vijetnamska ličnost je također pozitivna na Corona virus. Nakon modnih dešavanja kojima je prisustvovala u Milanu i Parizu, Nguyen je upozorila svoje kontakte u modnim kućama “Gucci” i “Saint Laurent”. Također je obavijestila svoje prijatelje, porodicu, šminkerku i fotografa. Od 11. marta niko od ljudi s kojima je kontaktirala nije pokazao znakove virusa. 

– Pozdrav narode. Rita i ja želimo zahvaliti svima koji se dobro brinu o nama. Imamo COVID-19 i izolirani smo tako da ga ne širimo ni na koga drugoga. Ima onih koje bi to moglo dovesti do vrlo ozbiljne bolesti. Postoje stvari koje svi možemo učiniti da to prođemo slijedeći savjete stručnjaka i vodeći računa o sebi i jedni o drugima, zar ne? Upamtite, uprkos svim trenutnim dešavanjima, u bejzbolu ne postoji plakanje. Hanks – napisao je slavni glumac ispod fotografije

Podsjećamo, Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson su 12. marta objavili da su zaraženi Corona virusom. Tom je na svom Instagram profilu objavio fotografiju na kojoj se zahvaljuje svima na podršci.

Pročitajte još