Uz ovih nekoliko savjeta rad od kuće može biti odlična stvar

Piše: Redakcija

 
Otkako je corona virus službeno dostigao status pandemije, sve je više ljudi s poslova prešlo u svoje “kućne urede”. 
Rad od kuće ima svoje prednosti – ako ti je radno vrijeme od 09, više se ne moraš buditi u 06 kako bi stigla doručkovati, spremiti se i doputovati do posla, pa možeš duže odspavati. Ne moraš se iz dana u dan sređivati i šminkati, a sav posao možeš odraditi iz udobnosti svog kreveta. Rad od kuće može biti pravi izazov onima koji još nikada nisu radili od kuće, što znači smisliti kako biti što produktivniji i obaviti što više posla u novom okruženju koje možda i neće poticati produktivnost. Ipak, uz ovih nekoliko savjeta rad u kućnom uredu ne mora biti loša stvar. 

Obuci nešto lijepo

Uz lijepu odjeću bolje ćeš se osjećati, a to je nešto što svakog dana treba imati na umu. Naravno, kada radiš od kuće, bit će i onih dana kada ćeš htjeti odraditi posao u svojoj najudobnijoj pidžami, ali ako iz dana u dan od kuće radiš u pidžami ili staroj trenerci, to nikako neće podići tvoju produktivnost. Obuci nešto što bi obukla da ideš na posao i, osim što ćeš se bolje osjećati, i produktivnost će ti narasti i brzo ćeš napraviti posao.
 

(Foto: Pexels)

Izađi u šetnju

Naravno, pri svakom izlasku iz kuće valja imati na umu to da bi trebala izbjegavati gužve, kafiće i javni prijevoz, ali šetnja u parku na svježem zraku može biti odličan način da vratiš produktivnost, ali i da izađeš iz svoja četiri zida. Naravno, pritom moraš biti oprezna. 

Govori naglas

Ako radiš od kuće i ne možeš se koncentrirati uz muziku ili upaljen radio, u vrijeme stanke za ručak iskoristi priliku pa nazovi obitelj ili prijatelje kako bi “razbila” tišinu, a ako imaš kućne ljubimce, uvijek možeš i s njima razgovarati. Upali televiziju ili poslušaj podcast kako bi čula ljudski glas i odmah ćeš se bolje osjećati.
 

(Foto: Pexels)

Unaprijed osmisli obroke

Kako bi uštedjela na vremenu, ali i kako bi na vrijeme kupila sve što ti je potrebno, unaprijed isplaniraj koje ćeš obroke koji dan spremati. Opremi se i za one trenutke kada ti ponestane šećera, pa kupi dovoljno slatkiša i grickalica (što zdravijih). Osim toga, to što radiš od kuće pruža ti priliku da više vremena posvetiš kuhanju zdravih obroka i eksperimentiranju u kuhinji, ako je to ono što voliš.

Ostani u toku

Kako bi bila u toku i znala šta se događa oko tebe, prati društvene mreže, ali i redovito održavaj kontakt sa svojim kolegama i prijateljima. Napravi WhatsApp grupu sa svim ostalim prijateljima koji rade od kuće, ili bilo što što će ti pomoći da održiš komunikaciju s osobama koje su ti najvažnije i s kojima možeš podijeliti šta god ti padne na pamet. 

Opusti se

Za vrijeme pauze, ili kada završiš s poslom, nikako ne zaboravi pronaći vremena za sebe i maksimalno se opustiti. Pripremi si opuštajuću kupku, napravi čaj i pročitaj knjigu, ili pogledaj neki dobar film ili seriju. Bilo šta što će ti odvratiti pažnju i što će ti pomoći da se opustiš dobro će ti doći. 

 

Pročitajte još