Predsjednik Austrije iz svog doma poslao važnu poruku o borbi protiv corona virusa

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Austrija, zemlja s nešto više od 8,8 miliona ljudi, prije nekoliko dana potvrdila je jedan smrtni slučaj i 800 zaraženih korona virusom. Austrijski kancelar Sebastian Kurz poručio je u nedjelju da su samo tri razloga zbog čega bi građani te zemlje morali izaći iz kuće, a to je posao, neophodna kupovina kao što je hrana i pomaganje drugim ljudima, prenosi Anadolu Agency. Austrijski lider kaže da njegova vlada ograničava kretanje ljudi širom zemlje kao mjeru predostrožnosti zbog širenja korona virusa. Zbog toga se predsjednik Austrije, Aleksandar Van der Bellen danas obratio javnosti putem svog Instagram profila na kojem je objavio fotografiju na kojoj psmatra govor ministra finansija, te uputio važnu poruku o borbi protiv corona virusa.

 

View this post on Instagram

Dame i Gospodo!!! Predsjednik Austrije se prije nekoliko trenutaka obratio javnosti putem svog Facebook profila: “Obično sam u parlamentu i prisustvujem uživo govoru ministra finansija o budžetu Austrije, ali ovaj put sjedim i pratim situaciju od kuće ispred svog televizora. Hvala, što ćete i u narednim sedmicama smanjiti vaše lične kontakte na minimum. Molim pomozite nam i ubuduće. Pratite naše upute i preporuke: Redovno pranje ruku sa tečnostima, minimalno odstojanje od 1 metar sa svim osobama koje ne žive u vašem domaćinstvu. Ostanite molim Vas kod kuće. Vaše današnje povlačenje će sutra spasiti život nekom od Vaših najvoljenijih. Što nas više sada pomognemo jedni drugima, prije ćemo svi zajedno izaći iz ove teške situacije u kojoj se nalazimo. Siguran sam da ćemo ovo prevazići, kao što smo prevazišli mnoge bitke do sada u našoj Državi. Hvala puno! Aleksandar Van der Bellen Predsjednik Republike Austrije Respekt!!! Gospodin!!! 👏👏👏 #StayAtHome

A post shared by 𝐁𝐇𝐅𝐔𝐃𝐁𝐀𝐋.𝐁𝐀 (@bhfudbal.ba) on

 

– Obično sam u parlamentu i prisustvujem uživo govoru ministra finansija o budžetu Austrije, ali ovaj put sjedim i pratim situaciju od kuće ispred svog televizora. Hvala, što ćete i u narednim sedmicama smanjiti vaše lične kontakte na minimum. Molim pomozite nam i ubuduće. Pratite naše upute i preporuke: Redovno pranje ruku sa tečnostima, minimalno odstojanje od jedan metar sa svim osobama koje ne žive u vašem domaćinstvu. Ostanite molim Vas kod kuće. Vaše današnje povlačenje će sutra spasiti život nekom od Vaših najvoljenijih. Što nas više sada pomognemo jedni drugima, prije ćemo svi zajedno izaći iz ove teške situacije u kojoj se nalazimo. Siguran sam da ćemo ovo prevazići, kao što smo prevazišli mnoge bitke do sada u našoj Državi. Hvala puno – napisao je Aleksandar Van der Bellen, predsjednik Republike Austrije.

Pročitajte još