Jamie Oliver kuha za nas: Snimio emisije s receptima za karantenu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BxhX7tBnkn0/

Mnogima omiljeni kuhar, Jamie Oliver, upitao je svoje pratitelje na Facebooku da mu kažu šta bi mogao učiniti za njih istog trena, jer su se i Britanci prošle sedmice pridružili ostatku svijeta koji je zatvoren u izolaciju i karantenu. Odgovor nije morao dugo čekati, u ovo vrijeme kada svi imamo smanjen pristup onome na šta smo navikli, ljudi su mu vrlo jasno i precizno rekli što od njega žele – jednostavne recepte, koje mogu napraviti brzo, koristeći namirnice iz ostave, te da im ponudi idealna rješenja za jela koja se mogu zamrznuti. Za manje od sedam dana, Jamie je napravio ono što su htjeli. Naime, za samo tri dana snimio je seriju od pet epizoda, a prva je objavljena ovog ponedjeljka.

Just leaving all the recipes from #KeepCookingCarryOn here…👉👉👉Versatile veggie chilliSuper quick fresh pastaEasy…

Gepostet von Jamie Oliver am Montag, 23. März 2020

Jamie je novu seriju nazvao “Jamie: Keep Cooking and Carry On”, što je igra riječi na poznatu britansku uzrečicu “Keep Calm and Carry On”.Baš kao i te motivacijske riječi koje je putem plakata britanska vlada 1939.godine, uoči početka Drugog svjetskog rata, proširila po zemlji, Jamie sada želi olakšati trenutke svojim sugrađanima koji se nalaze u izolaciji i ograničen im je pristup namirnicama. A zahvaljujući internetu može ih olakšati svima u svijetu koji govore engleski. Objasnio je kako je cilj njegove nove serije pružiti recepte u kojma je moguće jednostavno zamijeniti, ili potpuno izbaciti neke namirnice, ovisno o onome šta imate u kuhinji. Također vam želi pomoći da iskoristite zamrzivač, ali i tamne skrivene uglove ostave, kako se ništa ne bi bacilo.

Get all the recipes from tonight's episode of #KeepCookingCarryOn online!Basic bread & tips to turn into twister bread…

Gepostet von Jamie Oliver am Dienstag, 24. März 2020

Očekujte recepte poput vegetarijanskog čilija (u koji se lako može dodati meso, ako to preferirate) i mnogo recepata s tjesteninom, kao i jednostavne recepte za domaće tijesto, jer postoji mogućnost da ga u prodavnicama nećete naći. Jamieve recepte za karantenu možete pronaći na njegovoj Facebook stranici.

Pročitajte još