Princ Charles prekinuo šutnju: Prvi put progovorio o borbi sa Corona virusom

Piše: Redakcija

Princ Charles je za britanski “Daily Mail” opisao pandemiju korona virusa kao “čudno, frustrirajuće i uznemirujuće iskustvo”, nakon oporavka od infekcije. 

– Nakon što sam nedavno bio zaražen korona virusom, srećom s relativno blagim simptomima, sada se nalazim s druge strane bolesti, ali još uvijek u stanju socijalne udaljenosti i opšte izolacije. – rekao je princ.

– Kao što svi učimo, ovo je čudno, frustrirajuće i uznemirujuće iskustvo kada prisutnost porodice i prijatelja više nije moguća, a normalne životne strukture iznenada se uklanjaju. U takvo neviđeno i tjeskobno vrijeme u svim našim životima, moja supruga i ja posebno mislimo na sve one koji su izgubili svoje najmilije u tako teškim i nenormalnim okolnostima, kao i na one koji moraju trpjeti bolest, izolaciju i usamljenost. – dodao je.

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BrXaMS_HCWE/

Uz to, Charles je također pohvalio one na prvoj liniji Nacionalne zdravstvene službe, rekavši da im je potrebna podrška zemlje.

Podsjećamo, Charles se odlučio testirati na korona virus nakon što je saznao da je princ od Monaka Albert zaražen, jer je s njim bio u kontaktu. No, ne zna se sa stopostotnom sigurnošću ko je Charlesu prenio virus. Kako navode strani mediji, princ se oporavio od virusa za samo sedam dana. 

– Clarence House potvrdila je da princ Charles, nakon konsultacija s doktorom, više nije u samoizolaciji. – rekao je glasnogovornik princa 30. marta.

Pročitajte još