Eminem o najtežem periodu života: Moje dno je trebala biti smrt

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bo-UptMlESU/

Najpoznatiji američki reper, tekstopisac i producent, Eminem,  na svom Instagram profilu podijelio je fotografiju “značke trijeznosti” i pohvalio se kako je već 12 godina “čist”.

– Čistih 12, u knjigama. Ne bojim se. –  napisao je pjevač ispod fotografije. 

Muzičar je otvoreno razgovarao o svojoj ovisnosti proteklih godina. Otkrio je i da je znao popiti do 30 tableta protiv bolova te od 40 do 60 benzodiazepina za smirenje u jednom danu.

U dokumentarcu “How To Make Money Selling Drugs”, rekao je: – Ne znam u kojem je to tačno trenutku postao problem. Sjećam se samo da mi se sve više i više sviđalo. – 

Početkom 2000., pojavili su se i problemi s nesanicom tokom produkcije filma “8 Mile” kada je radio po šesnaest sati dnevno. Prijatelj ga je upoznao s “Ambienom”, lijekom koji pomaže ljudima da lakše zaspu, što mu je bio ulaz prema ostalim lijekovima na recept.

Samo dno dotaknuo je 2007. godine kada se predozirao snažnim analgetikom i sintetskim opioidom metadonom, koji se inače koristi kao pomoć ljudima koji se odvikavaju od ostalih opioida, poput heroina.

– Doktori su mi rekli da sam u sebe unio ekvivalent za četiri vrećice heroina. Da sam dva sata kasnije došao u bolnicu, bio bih mrtav. Otkazivali su mi organi – jetra, bubrezi, sve. Stavljali su me na dijalizu i nisu mislili da ću preživjeti. Moje dno je trebala biti smrt. –  ispričao je za “New York Times” 2010. godine.

Tada se zarekao da više nikada neće dotaknuti drogu, ali put prema oporavku mu je bio težak, odustao je od droge shvativši da želi biti u blizini svoje djece dok ona budu odrastala.

Njegov mentor postao je Elton John koji bi ga jednom ili dva puta sedmično provjeravao, ne bi li se uvjerio da je reper u redu.

Pročitajte još