Berguzar Korel:Želim se odmoriti od glume, sa sestrom otvaram slastičarnicu

Piše: Redakcija

Turska glumačka zvijezda i supruga Halita Ergenca, Berguzar Korel odlučila je napraviti pauzu od glume i posvetiti se ugostiteljskom poslu. Ona će, naime, javljaju turski mediji, u Istanbulu otvoriti slastičarnicu.

– Kolače namjeravam da pravim sa svojom starijom sestrom Zejnep. Snimam bez pauze tri godine i treba mi odmor, ali ne u smislu da ležim i budem besposlena, to bi mi brzo dosadilo – kazala je Korel.

Posljednji projekt na kojem je 32-godišnja Berguzar radila bila je serija “Karadayi”, čija će se posljednja epizoda u Turskoj emitirati u junu ove godine, nakon dvije i po godine prikazivanja.

Zbog uloga koje igra, a pamtimo je i po serijama “1001 noć”, kao i “Sulejmanu Veličanstvenom” (istina epizodnoj), Berguzar je vrlo traženo ime za snimanje reklama, kao i ime za naslovnice magazina.

Sretna sam

Za razliku do njenog supriga Halita, koji u svojoj zemlji važi za istinskog glumačkog autoriteta, Berguzar ne povezuju pretjerano s kolegama s kojima glumi u serijama. Ako se neka slična priča i pojavi u novinama, obično je besmisleni trač koji traje koliko i jedan dan. U posljednjem intervjuu koji je dala turskom izdanju modnog časopisa “Elle”, a za koji je editorijal snimljen u sunčanom Bodrumu, Berguzar je govorila o porodičnom životu, odmorima, ljubomori i karijeri, naglasivši kako je ovo periodu u njenom životu kada može prvi put reći da se osjeća sretnom i slobodnom.

Novinari su na snimanju pohvalili i njenu savršeno vitku figuru.

– Nakon porođaja striktno se držim dijete i prakticiram pilates. Osim toga, imam i sportsku prošlost. Godinama sam igrala odbojku. Ali, generalno, zadovoljna sam sobom, jer sam sretna. Mnogi misle da sam hladna kao na ekranu, ali nakon što sa mnom počnu razgovarati, shvataju da sam daleko od toga. Nakon godina i nakon plastičnih hirurgija, ljepota lica je izgled koji se reflektuje jednako. Naprimjer, ja sam sretna, i osjećam se lijepo.

Na novinarsku opasku kako se djevojke mahom zaljubljuju u muškarce koji liče na njihove očeve, Berguzar kaže:

– Halit nije kao moj otac. Jedina stvar zbog koje se može reći da liče je ta što obojica brinu o svojoj familiji. Vrlo su različiti karakteri. Kao i svaka druga djevojka, i ja sam voljela mnogo svog oca. Ali, za partnera ne bih izabrala takvog muškarca. Da, bio je dobar otac, ali je isto tako bio i veoma kompliciran. On je stavio granice na ljubav. S Halitom smo slobodni ljudi. Ne postavljamo pravila u svom životu, nema obaveza. Imam slobodu koju sam i htjela. Slobodu kreiramo oboje. Prvi put u životu…, svaki momenat s Halitom…, osjećam se tako slobodnom i tako sretnom – priča Berguzar.

Mnogi je doživljavaju kao poprilično suzdržanu osobu, no, ona ne krije kako bi voljela da zaigra i u nekoj komediji. Kada nije na setu, onda je upotpunosti posvećena porodici, i nimalo ne uživa u nekim svakodnevnim stvarima, kao što naprimjer uživa većina žena.

– Mrzim ići u kupovinu kada sam na odmoru. Neshvatljivo mi je da tako vrijeme provodim. Čini mi se da sam jedina osoba koja ode u Pariz i ne kupi ništa. Nikad nisam razumjela shopping. Odjeću nosim po nekoliko godina. Moji prijatelji mi vide u istoj odjeći i zezaju me: “Dobra ljetna odjeća”. Volimo biti spontani na odmorima. Uzmemo mapu u ruke i istražujemo nova mjesta.

Kompletan tekst čitajte u printanom izdanju magazina “Azra” (broj 944)

 

Pročitajte još