Kako do prirodno jake kose i zdravog vlasišta

Piše: Redakcija

Ljeto nam donosi kupanje u moru, ali i opuštanje na suncu. Stoga je, osim dodatne njege koju moramo posvetiti koži, naročito važna i njega kose. Ukoliko je previše izlažemo Sunčevoj svjetlosti, bez adekvatne njege i zaštite, ubrzo postaje lomljiva i gubi svoju elastičnost i sjaj. Donosimo nekoliko savjeta za održavanje i njegu kose u ljetnim mjesecima:

1. Dnevno isčešljavanje kose rezultirat će sjajnijom i otpornijom kosom

weleda kosa1
2. Obavezna je njega ispucalih ili suhih vrhova, i to 5 do 10 minuta prije pranja pri čemu će pomoći “Weleda” ulje

weleda kosa2
3. Tokom pranja preporučuje se masaže vlasišta kako bi korijen kose snabdjeli hranjivim sastojcima

njega kose3
4. Upotreba regeneratora pružit će dodatnu zaštitu, ali i potaći regeneraciju kose

njega kose4
5. Izbjegavajte sušenje fenom, ako je moguće kosu i vlasište dobro posušite peškirom i pustite da se prirodno suši

njega kose5
6. Masirajte vlasište “Weleda” tonikom koji će potaći rast kose

njega kose6

 

Ruzmarin – morska rosa

uzgoj ruzmarina
Biljka je koja može preživjeti vrućinu i ekstremnu hladnoću. Ima revitalizirajući učinak na životnu snagu i pomaže u borbi protiv iscrpljenosti.
Ruzmarin za “Weleda” proizvode se prikuplja u sunčanoj Španiji, tačnije u pokrajini Valencia, brdsko područje oko grada Ademuz. Na 9500 hektara, vrijedni tim kompanije Ecoaramuz, ne samo da sakuplja ruzmarin na certificiranim, organskim poljima, nego i destilira u postrojenju za destilaciju. Rezultat je esencijalno ulje ruzmarina najbolje kvalitete! Upravo je ljeto najprofitabilnije vrijeme, jer se iz 800 kilograma sakupljenog ruzmarina dobiju približno četiri litra ulja, a iz ove kompanije se samo za “Weledu” proizvede 5-6 tona godišnje.

 

Weleda ulje za intenzivnu njegu kose

weleda ulje za kosu19,95 KM (50 ml)

Ulje za intenzivnu njegu kose, s odabranim prirodnim sastojcima, pruža dubinski, regenerativni tretman, njeguje oštećenu, lomljivu i suhu kosu, te je čini mekom, sjajnom i nježnom. Organski ekstrakti ruzmarina i esencije cvjetova djeteline jačaju kosu, dok ekstrakt korijena čička revitalizira, hrani kosu i vlasište, te obnavlja ispucale vrhove kose. Ovo ulje se može koristiti svakodnevno za lakše oblikovanje kose ili opuštajuće masaže vlasišta. Za noćni tretman potrebno je umasirati malu količinu ulja u vlasište, prilikom češljanja, te ujutro oprati kosu i stilizirati po želji.

Weleda revitalizirajući tonik za kosu

weleda tonik za kosu
Najstariji proizvod, još iz 1921. godine, nanovo dokazuje efikasnost! Dokazano jača, zdravija kosa i smanjen gubitak kose.
Revitalizirajući tonik za kosu uz prirodne ekstrakte žednjaka, listova hrena i ruzmarina poboljšava ishranu korijena kose, čini svaku vlas kose jačom, smanjuje opadanje i potiče prirodan rast kose. Također, održava zdravo vlasište uz svježi miris ruzmarina koji oživljava čula. Bez silikona! Umasirati ujutro ili uvečer na vlasište, bez ispiranja. Može se koristiti na mokroj ili suhoj kosi.

Pročitajte još