Zbog “tehničkih problema” ime vojvotkinje Kate Middleton tri mjeseca bilo izostavljeno sa službene stranice Buckhinghamske palače

Piše: Redakcija

Prethodna tri mjeseca obožavatelji lijepe vojvotkinje Kate Middleton nisu znali na kojim će se službenim događanjima ona pojaviti zbog „greške u sistemu“. Naime, njeno se ime nije našlo na popisu članova kraljevske porodice na službenoj stranici slavne monarhije, piše Daily Mail.

Nakon redizajna stranice Buckhinghamske palače u aprilu, Kateinog imena nije bilo nigdje zbog, kako je navedeno, „tehničkih problema“. To je automatski značilo da njeni fanovi ne mogu prisustvovati javnim događanjima na kojima je i vojvotkinja, niti su mogli vidjeti njenene buduće obaveze.

Nakon brojnih optužbi na ovu grešku putem Twittera i službenih ustanova u posljednja dva mjeseca, situacija se tek nedavno promijenila. Iz Buckinghamske su palače priznali da im je trebalo gotovo tri mjeseca da na stranicu vrate ime vojvotkinje od Cambridgea među ostale pripadnike britanske monarhije.

Da stvar bude gora, stranica je sve vrijeme pokazivala događaje na kojima je planirano pojavljivanje manje važnih članova porodice, poput princa Michaela od Kenta i njegove supruge.

 

Pročitajte još