Lactalis BH predstavio novi proizvod: Dukat Fit, mliječni proteinski napitak

Piše: Redakcija

S visokim sadržajem proteina koji doprinose održavanju i izgradnji mišića, niskim nivoom mliječne masnoće te odličnim okusom, Dukat Fit mliječni proizvodi bogati proteinima odgovaraju na potrebe fizički aktivnih pojedinaca, ali i svih onih koji vode brigu o pravilnoj i uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

dukat fit lactalis2

Dukat Fit pije i Erol Mujanović

Proizvod je namijenjen profesionalnim sportašima, ali i rekreativcima, osobama koje povremeno praktikuju fitnes ili neku sportsku aktivnost, starijim osobama koji gube mišićnu masu i svima koji žele smršaviti.

– Lactalis BH ponovo potvrđuje poziciju lidera na polju inovacija i predvodnika novih trendova u mliječnoj industriji u BiH te predstavlja prvu liniju mliječnih napitaka bogatih proteinima na našem tržištu – Dukat Fit. U Dukat Fit asortimanu nalaze se mliječni proteini koji su izvor esencijalnih aminokiselina. Također, Dukat Fit mliječni napici su proizvodi s uravnoteženom hranjivom vrijednošću: idealnim omjerom proteina, ugljikohidrata i masti. Sa kvalitetnim nutritivnim vrijednostima preporučuju se za konzumaciju kao dio obroka ili međuobrok svima koji praktikuju zdrav životni stil. Jer, kad si fit možeš sve –  poručio je Dino Tabaković, direktor prodaje Lactalis BH.

dukat fit lactalis1

Proteini su esencijalni elementi potrebni za rast i regeneraciju svih ćelija u ljudskom organizmu. European Food Safety Agency, kao opštu smjernicu definira 0,83 grama proteina na kilogram tjelesne mase, dok kod osoba koje intezivno treniraju dnevna potreba raste na od 1,5 do 2 grama proteina na kilogram tjelesne mase.

dukat fit lactalis3

Tomislav Cvitanušić

Dukat Fit mliječni proteinski napici već su dostupni na tržištu širom BiH i prvi su proizvodi u nizu linije koju će Dukat svakako nastaviti razvijati prateći i dalje navike i potrebe svojih potrošača.

Pročitajte još