70. Venecija Film Festival: Film, ok! Ali, s kim je ove godine došao George Clooney?

Piše: Redakcija

Koga će na crveni tepih dovesti ove godine George Clooney, pitali su se Italijani prije nego što je podignuta zavjesa 70. Venecija Film Festivala. Njihova zemljakinja Elisabetta Canaliss davna je prošlost u glumčevom životu, baš kao i glumica, model i nekadašnja profesionalna hrvačica Stacy Keibler.

George Clooney je stigao u Veneciju u društvu lijepe crnke, ali ona nije njegova djevojka već dobra prijateljica i žena s kojom je snimio film “Gravity”, Sandra Bullock. Ovom filmskom pričom meksičkog reditelja Alfonsa Cuarona je i otvorena ovogodišnja Mostra.

Za festivalske nagrade takmiči se dvadeset filmova. Tu su, među ostalima: “Child of God” Jamesa Franca, Joe Davida Gordona Greena i “Parkland” Petera Landesmana.

Zlatnog lava za najbolji film, Srebrenog lava za režiju, Specijalnu nagradu, nagrade za najboljeg glumca i glumicu, Nagradu Marcello Mastroianni za najboljeg mladog glumca, Nagradu za najbolji scenarij, te Nagradu za tehnički doprinos filmu, dodijelit će žiri međunarodnih sudija, predvođen predsjednikom, italijanskim rediteljem Bernardom Bertoluccijem.

Svi detalji su važni, i na sve će se do 5. septembra, kada se jedan od najstarijih filmskih festivala u svijetu i zatvara, obratiti pažnja. Crveni tepih je neizostavan, kao i vožnja brodom po Veneciji. No, ako nemate dozvolu za plovidbu, kao što je nije imao Clooney, onda u Veneciji, osim dobrog filma, možete dobiti i kaznu. Tako je Clooney prošle sedmice želio zadiviti publiku, pa je sjeo u gliser i sam se provozao kroz Canal Grande. Međutim, venecijanski advokat Mario D’Ellia nije bio impresioniran glumčevim potezom.

Pozvao je policiju i tražio da se holivudska zvijezda kazni, jer bez propisne dozvole juri kanalima…

[nggallery id=151]

Pročitajte još