Novosti

Teatarski program Zijaha Sokolovića u Narodnom pozorištu Mostar

Narodno pozorište Mostar ima čast ugostiti bh. glumca i reditelja Zijaha A. Sokolovića, koji će u ponedjeljak, 17.10. u 19 sati održati “Majstorsku glumačku radionicu”.

Neobičnu teatarsku radionicu Zijah će prvi put izvesti u Mostaru, a program će biti održan u Studiju 64 Narodnog pozorišta Mostar. To će biti prilika i da se mostarska publika po prvi put upozna sa Sokolovićevom knjigom “Glumac… je glumac… je glumac” o njegovoj kultnoj istoimenoj monodrami. Za ovu je monodramu, koju igra već 37 godina, izveo ju je više od 1.600 puta i osvojio brojne nagrade širom svijeta, nagrađen i u Mostaru: Sokolović je za nju 2007. godine osvojio Veliku lisku za najboljeg glumca festivala na međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”, koji se održava u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar.
Zijah Sokolović bio je profesor glume na Bruckner univerzitetu u Linzu, Umjetničkoj akademiji u Osijeku, gostujući profesor na doktorskim studijama Akademije umjetnosti u Beogradu, ambasador dobre volje UNDP-a te osnivač TheArto projekta u Salzburgu i Zagrebu.

Ulaznice za ovaj program koštaju 3,50 KM, a kupuju se na blagajni Pozorišta.
Studio 64 ima samo 64 mjesta, pa svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme.

Pratite nas na društvenim mrežama