Eva Mendes: Mama ne da da odjeću prodajem po visokim cijenama

Piše: Redakcija

Glumica Eva Mendes nedavno je u saradnji s brendom “New York&Company” lansirala drugu kolekciju odjeće za proljeće i ljeto 2017. godine. Četrdesettrogodišnja glumica, mama dviju djevojčica, sama promovira nove modele, čija je cijena od 47 do 130 dolara

Glumica Eva Mendes ozbiljno je ušla u svijet modnog biznisa. Ova 43-godišnja brineta prvo je počela proizvoditi svoju šminku, a potom je na Sedmici mode u New Yorku predstavila prvu liniju odjeće za brend “New York&Company. Da je spoj bio dobar, potvrđuje i podatak da je s istim brendom nedavno lansirala liniju odjeće za proljeće i ljeto 2017. godine. Zanimljivo je da je Eva model u reklamnoj kampanji. Poput prave manekenke, što je na početku svoje showbusiness karijere i bila, ona je u reklamnoj kampanji “uskočila” u čak 100 komada kolekcije koja uključuje i cipele, torbe i nakit, čija je cijena od 47 do 130 dolara.

Eva je prikazala lepršavu i nosivu kolekciju punu ženstvenih haljina i suknji – u skladu s njenim ličnim stilom.

eva kolekcija7

KARMIN I FRIZURA

– Bilo mi je važno da moja proljetna kolekcija uključuje nešto za svakoga zbog čega sada nudimo više stilova, ali i veličine od 32 do 52 – kazala je Eva i dodala da u ovom poduhvatu ima veliku podršku porodice.

Svaki dizajn prvo su isprobale moje sestre, one su bile “laboratorijski miševi “, a na kraju sam za sve detalje pitala mamu. Zbog nje sam nekoliko puta snižavala cijene, jer je smatrala da su previsoke. Moja mama nikada ne bi kupila jaknu koja košta 70 dolara. Iako smatram da to nije mnogo za lijep kaput. Nekoliko puta me je upozorila da niko neće kupiti te preskupe komade. Uvijek slušam mamin savjet – kaže Eva.

Osim u modi, mama joj je u vrijeme dok je odrastala i stasavala u mladu djevojku, bila i glavna beauty inspiracija.

– Bila je tip žene koja nikada iz kuće nije izlazila bez karmina i sređene frizure. Moj drugi beauty idol bila je Alyssa Milano. Sa svojom tamnom kosom i italijanskim tenom tako je ličila na mene – kaže Mendes i otkriva kako ne voli lažnu boju tena te se stoga najradije sunča na prirodnom suncu. Sebe ne može zamisliti kao plavu, već jedino, kad je riječ o boji kose, može tolerirati nekoliko tonova svjetliju boju od njene prirodne.

eva kolekcija3

Zanosna glumica, osim svojim izgledom, a sada i izletom u vode modnog biznisa, pažnju medija plijeni i svojim privatnim životom, možda i zbog činjenice što ga drži daleko od reflektora i kamera, pa je medijima i svaka sitnica koju dobiju zanimljiva. Od 2011. godine je u vezi s glumcem Ryanom Goslingom, s kojim je igrala u filmu “The Place Beyond the Pines”. Par ima dvije kćerke; Esmeraldu Amadu (rođenu u septembru 2014.) i Amadu Lee (rođenu u aprilu 2016.) Gosling i Mendes su prvu trudnoću uspjeli skrivati sedam mjeseci. Nije bilo ni službene najave kad im se rodila prva kćerka, ali je TMZ uspio doći do kopije rodnog lista. Mendes je ovim povodom o majčinstvu dala tek kratki intervju.

Par je, također, u tajnosti uspio zadržati i Evinu drugu trudnoću, praktično sve dok se dijete nije rodilo. Javnost je o ovome ponovo izvijestio portal TMZ, jer se i ovoga puta uspio dokopati djevojčicinog rodnog lista. Gosling je na press konferenciji povodom promocije filma potvrdio da je otac dviju djevojčica, no, nije želio dalje detaljisati o ovoj temi. Tokom preuzimanja Zlatnog globusa ove godine u svom govoru se zahvalio Evi i kćerkama. Koliko su tajnoviti o svom privatnom životu, potvrđuje i podatak da su američki mediji, u jeku informacije o razvodu Angeline Jolie i Brada Pitta, objavili vijest kako su se u tajnosti vjenčali Eva i Gosling. Izvor blizak paru je tada za “Vanity Fair” kazao da ta vijest o njihovom vjenčanju nije tačna.

Tek je magazinu “Latina” Eva otvorila dušu i govorila o svojim djevojčicama i životu daleko od kamera.

Koliko njeguje uspomenu na svoje bake, potvrđuje i činjenicom da je po njima dala imena svojim kćerkama.

IMENA PO BAKAMA

– Moje bake se zovu Amada i Esmeralda. Imali smo nekoliko imena za našu drugu bebu, ali, kada se rodila, nismo osjećali da joj ijedno pripada. Smislili smo još nekoliko, razmatrali ime Viviana, međutim, sve nas je vraćalo imenu Amada. U latino kulturi nije neobično da se jedno ime ponavlja. Znam pet sestara koje se zovu Maria del Carmen, Maria Elena, Maria Liliana…I rekla sam Ryanu to je normalno u latino kulturi, i neće biti ludo, ako i mlađa kćerka nosi ime Amada, budući da se starija zove Esmeralda Amada. Kad smo je pogledali, pomislili smo: “Aj, Amadita” – kaže Eva.

eva kolekcija2

Iako su djevojčice jako male, obje mlađe od dvije godine, i ona i suprug ih odgajaju tako da njeguju sestrinski odnos. Ona nastoji djevojčice odgajati i u kubanskoj kulturi, budući da su joj i majka i otac Kubanci koji su došli na Floridu u Miami, gdje se Eva 1974. godine i rodila, a nakon razvoda roditelja, s majkom nastavila živjeti u Los Angelesu. Za njenu karijeru, pokazat će se kasnije, ovaj grad je bio pravi izbor. Obje djevojčice uporedo uče engleski i španski jezik.

– Kući suprug i ja konstantno puštamo kubansku muziku. Razgovaram s njima na španskom jeziku, kad to ne činim ja, onda to radi moja mama. Kubanskoj kulturi ih približavam i kroz hranu koju spremam.

Nažalost, Eva nije otkrila na koji način tata Ryan približava kulturu svoje rodne Kanade njihovim djevojčicama, no, pretpostavljamo da bi djevojčice jednog dana mogao pokušati zainteresirati barem malo za hokej.

eva kolekcija6

Pročitajte još