Med i himalajska sol za bolji san

Piše: Redakcija

Svi znamo koliko je tijelu važan kvalitetan san. Nažalost u današnje vrijeme sve više imamo problema sa spavanjem jer moderan način života izaziva nemir i stres.

Nedostatak sna može biti faktor koji uzrokuje ozbiljne probleme, uključujući i srčane bolesti koje su uzrok broj 1 smrti u svijetu.

European Heart Journal je 2011. godine objavio nalaze 15 znanstvenih studija koje su pokazale da smanjenje sna povećava rizik od krvožilnih i srčanih bolesti za 48%, dok za 15% povećava mogućnost moždanog udara.

Problem sa snom često je povezan s biokemijskim procesima koji nastaju zbog povećane razine hormona stresa, a najčešće se manifestiraju između 2 i 4 sata ujutro.

Nedostatak natrija u organizmu okidač je problema sa spavanjem.

Ljudskom organizmu potrebna je sol, no važno je znati kakvu sol treba konzumirati.

To bi trebala biti čista neprerađena sol, prirodna i bez hemijskih dodataka koji se nalaze u rafiniraj industrijskoj soli i koji izazivaju probleme sa zdravljem.

Dr. Vitiello, direktor Univerziteta države Washington iz Seattlea, proveo je istraživanje koje je pokazalo da niska razina natrija uzrokuje smanjenje volumena krvi u organizmu.

Smanjenje volumena krvi u tijelu simpatički živčani sustav pokušava nadoknaditi tako što se sam aktivira i pojačava izlučivanje hormona adrenalina iz nadbubrežne žlijezde.

Holistička medicina ima praktično i jednostavno rješenje za problem sa snom.

Mješavina meda i himalajske soli prirodni je lijek koji će vam osigurati čvrst i miran san.

Pročitajte još