Stručnjaci upozoravaju: Seks-roboti mogu vas ubiti

Piše: Redakcija

S obzirom na opći porast popularnosti robota za seks, mnoge je zabrinula mogućnost da nepoželjna osoba te robote u najgorem trenu hakira i okrene protiv vlasnik – piše Tportal.hr
Čiste ilustracije radi, strojevi ovog tipa mogu biti teški preko 100 kilograma, a opremljeni su mehaničkim rukama i nogama koje uz navođenje hakera mogu uzbuđenog seksualnog partnera uz malo truda pretvoriti u mrtvog seksualnog partnera.

Nick Patterson, predavač specijaliziran za tehnologiju na sveučilištu Deakin u Melbourneu vjeruje da će roboti za seks, kao i brojni drugi proizvodi za dom, biti spojivi na internet. Kao i kod drugih uređaja vjerojatno drukčijih namjena, postoji rizik da će ih netko prije ili kasnije hakirati, piše TechSpot.
‘Hakeri mogu hakirati robotskog pomagača i preuzeti kontrolu nad svakim njegovim dijelom uključujući ruke, noge i dodatne alate poput noževa ili aparata za varenje’ upozorava Patterson.

Ozbiljna prijetnja ili skeč komedija?
U ovom trenu priča o seksualnim terminatorima zvuči kao scenarij apsurdne komedije, no samo uzmite u obzir da će svi ti uređaji jednom sigurno biti spojeni na mrežu te imati napredne funkcije. Neke od njih mogu imati veze sa ranjivom umjetnom inteligencijom što znači da ne govorimo o nečemu što se nikad ne bi moglo dogoditi.

Ako vam treba još razloga za zabrinutost, uzmite u obzir da je prošlog mjeseca IOActive demonstrirao da može hakirati i preuzeti robote te njima upravljati iz daljine. Preuzeo je kontrolu nad mini robotom UBTech Alpha 2 te ga pretvorio u mini-ubojicu Chuckyja koji je obližnju rajčicu napao odvijačem.

Zamijenite rajčicu s ljudskim spolovilom, a UBTech Alphu 2 s robotom težine 150 kilograma opremljenim mehaničkim udovima i dobit ćete scenarij iz horor filma.

Bez da dužimo, recimo samo da se nadamo kako će roboti budućnosti imati i mogućnost odspajanja od interneta – piše Tportal.hr

Pročitajte još