Ni on je nije zaboravio: Revija Virgila Abloha inspirirana stilom britanske princeze Diane

Piše: Redakcija

Jedan on najperspektivnijih mladih brendova Off-White, 20 godina od smrti princeze Diane,  odao joj je počast  kolekcijiom za proljeće/ljeto 2018.

Revija je bila inspirirana Dianinim stilom koja je bila jedna od najvećih ikona stila osamdesetih i devedestih godina. Revija italijanske modne kuće pod kreativnom palicom Virgila Abloha, prikazala je komade koji podsjećaju na styling voljene princeze, ali i jedinstven spoj estetike ove dvije modne epohe.

diana2

Modeli su prošetali elegantne komade u vidu sakoa sa naramenicama, te košulje naglašenog volumena i ramena u spoju sa kratkim panatalonama koje podsećaju na one biciklističke,  predstavljale su kombinaciju Dianinog sportskog i privatnog stylinga.

Ostatkom kolekcije dominirale su klasične ženstvene siluete u vidu uzanih koktel haljina na jedno rame, upotpunjene dugim kožnim rukavicama.

dina6

diana

Budući da su i uske suknje u paru sa sakoima bili obavezan dio princezinog garderobera i ovim je komadima posvećena posebna pažnja.

dina7

Reviju je zatvorila Naomi Campbell u efektnom bijelom outfitu: sakou sa zanimljivim detaljem u vidu karnera i biciklističkim helankama, komadima koje je Diana preferirala.

Naomi Campbell at the runway during the Off/White  show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018 on September 28, 2017 in Paris, France.

Pročitajte još