Profesionalna šminkerica Emira Bektić o svojoj beauty rutini: Nekoliko nijansi ruža na usnama

Piše: Redakcija

Profesionalna šminkerica Emira Bektić još od djetinjstva pokazivala interesovanje za make-up. Šminku je uzimala od starijih sestara kako bi se igrala. Tako je šminka postala sastavni dio nje, od igre, eksperimentiranja do profesije.

„ Ujutro na lice, nakon umivanja nanesem hidratantnu kremu. Tokom dana preferiram laganiju šminku. Obavezno pred spavanje skidam šminku Nivea proizvodima, nakon čega nanosim noćnu kremu.“

STANDARDNA BEAUTY RUTINA

Obavezno pred spavanje skidam šminku, uglavnom Nivea proizvodima. Trenutno je to Nivea Wash Off Cleansing Gel koji ukloni svu šminku, nečistoće i višak masnoće, a ne isušuje kožu. Nakon toga nanosim Nivea noćnu kremu.

emira2 emira3

OVISNA SAM O…

Proizvod o kojem sam, mogu reći, ovisna je Catrice olovka za iscrtavanje obrva i parfem. Osim lične higijene i njege, ta dva proizvoda su mi najvažnija i tako je evo već 15 godina.

emira4

MIRIŠEM NA…

emira5

Parfem kojem sam godinama vjerna je Escada Magnetism. Volim raskošne, puderaste, slatke i bogate note bez obzira na godišnje doba, a uvijek imam tri-četiri parfema koje koristim aktivno, nekad ih i miješam ako su slični, ali Escadi se uvijek vratim.

NESESER REFRESH

Ovo ljeto sam neseser osvježila sa Bourjois City Radiance puderom, nije težak na licu, daje koži blistav i zdrav izgled, lijepo prekriva. Uvijek vodim računa o tome da neseser osvježim za klijentice, dok sebi to jako rijetko priuštim, jednim dijelom i zato što mi je koža jako osjetljiva i naučila sam šta joj odgovara.

emira6

OTKRIĆE GODINE

Proizvod koji me je oduševio ove godine je baby krema. Radi se o Nivea Baby Wind&Weather kremi. Tokom zime, muku sam mučila sa suhom, izritiranom, isperutanom kožom i pored svih skupih i manje skupih krema mi je jedino ova pomogla.

emira7

USNE

 

Skoro uvijek pomiješam dvije ili tri nijanse ruža, u kombinaciji sa olovkom za usne. Teksturom i pigmentacijom sam zadovoljna NYX ruževima, posebno onim mat neutralnih nijansi, koji mi ne isuše usne, a kada poželim sjajnu varijantu, onda preko nanesem bezbojno sjajilo. S vremena na vrijeme, koristim intenzivnije boje, u zavisnosti od ostatka šminke ili raspoloženja.

emira8

PUDERI

Najbolji puderi su Mac Studio Fix i Inglot, koje najviše koristim za klijentice. Dobro prekrivaju pa nema velike potrebe za kamenim puderom. Puder u prahu koristim za fiksiranje šminke i spriječavanja eventualnih pojava masnoće posebno na T zoni. To su uglavnom translucentni puderi NYX HD Finishing, Laura Mercier Translucent Loose Setting i Kryolan.

emira9 emira10 emira11 emira12

OČI

Važna mi je postojanost, pigmentacija i lako nanošenje sjenila. Koristim palete zemljanih, toplih tonova, mat i sedefastog odsjaja, kakve su Mac Amber Times Nine, s kojima se može postići lagani dnevni make-up, ali i jači večernji. Posebno sam zadovoljna Urban Decay Naked Ultimate Basics paletom sjenila, koje se sastoje od mat nijansi, toplih ali i hladnijih tonova. Idealne su za više različitih lookova. Godinama koristim Maybelline maskare, a trenutno Lash Sensational.

emira14 emira15 emira16

FINISH LOOK

Podjednako koristim i bronzer i rumenilo. Bronzeri brenda Nars su odlični, lagani su i izgledaju prirodno na koži. Od rumenila već dugo koristim Bourjois rumenila, imaju bogat izbor nijansi, lako se nanose, divno mirišu i prozračni su.

emira17

Pročitajte još