Novosti

Michael Jackson: Najbogatiji pokojnik među zvijezdama

Američki pevač Michael Jackson petu godinu zaredom zauzima prvo mjesto na listi preminulih zvijezda sa najvećim prihodima koju objavljuje časopis “Forbes”. Pjevač, koji je umro prije osam godina, zaradio je 75 miliona dolara za godinu dana, objavljeno je na sajtu magazina.

On je već petu godinu zaredom na prvom mjestu te liste od 13 imena koju objavljuje Forbes. Njegova posmrtna imperija jača i dalje, uključujući, između ostalog, objavljivanje albuma “Scream”.

Drugi je golfer Arnold Palmer, koji je preminuo u septembru prošle godine, a njegova zarada iznosila je 40 miliona dolara, zahvaljujući tome što više od 400 radnji i dalje prodaje liniju odjeće sa njegovim imenom . Na trećem mestu je karikaturista Charles M. Schulz, koji se proslavio serijom stripova “Charlie Brown”, a godišnji prihod koji je njegovo ime donijelo iznosio je 38 miliona dolara.

Četvrti na listi je Elvis Presley sa prihodom od 35 miliona, koji su ostvareni zahvaljujući novom zabavnom kompleksu sa njegovim imenom u Memphisu i nedavno otvorenom hotelu.

Peto mesto pripalo je Bobu Marleyu, a njegov godišnji prihod bio je 23 miliona dolara.

Izvor: Tanjug

Pratite nas na društvenim mrežama